Vitaliy Purtov / Shutterstock

Groningse student bang dat ze door studieschuld geen kooptent kan krijgen

De 26-jarige studente Suze van der Linde huurt al drie jaar een bedje in een noodtent op het sportcomplex van de Universiteit van Groningen. Nu blijkt dat een hoge studieschuld je de kans op een hypotheek ontneemt, is ze bang dat ze later geen kooptent kan krijgen.

“Ik snap dat ik als starter niet meteen een echte De Waard-tent kan krijgen”, vertelt Suze. “Maar zoals het er nu naar uitziet wordt het zelfs moeilijk om een eigen koepeltent te kopen. De bank gaat me nooit een lening van 60 euro verstrekken. Daarvoor is mijn studieschuld veel te hoog.”

Vijf jaar geleden had Suze haar toekomst heel anders voor zich gezien. “Ik dacht na mijn studie helemaal gesetteld te zijn. Een man, twee kinderen en een een kooptent in de buurt van het toiletgebouw. Dat ideaal is ver weg. Straks ben ik 30, en deel ik nog steeds een tent met tentgenoten die hun afwas in de voortent laten staan.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weer het bewijs wat voor hersenloze stoeptegels de studenten van tegenwoordig zijn: ze willen iets dat je moet kopen krijgen. QED: werkschuw tuig dat de boel wil uitvreten. Wat je kunt kopen moet je kopen en kun je niet krijgen.

Reageer
gravatar

onzin, de tenten van tegenwoordig hebben een campuscontract. Op het moment dat je bent afgestudeerd moet je je tent uit zodat een andere student er in kan zitten en een studieschuld kan maken.

Reageer