Freedomz / Shutterstock

5 harde bezuinigingsmaatregelen op de rechtspraak

Het tekort op de begroting van de rechtspraak is opgelopen tot 40 miljoen euro. Harde bezuinigingen kunnen niet uitblijven. Vanaf september zijn de volgende 5 maatregelen van kracht:

1. Zelfberechting
Verdachten gaan voortaan zelf een oordeel over zichzelf uitspreken. Handiger, sneller en dus goedkoper. Het indienen van een vonnis kan straks eenvoudig via mijnvonnis.nl (DigiD-wachtwoord bij de hand houden!).

2. Massa-uitspraak
Nu is het nog zo dat elke verdachte zijn eigen uitspraak krijgt. In de toekomst zal er een gewogen gemiddelde straf worden bepaald die geldt voor alle verdachten. Dus als één iemand een scooter heeft gestolen (taakstraf van 18 uur) en één iemand heeft 4 mensen omgelegd met een slagersmes (20 jaar, onvoorwaardelijk), krijgen ze allebei 10 jaar celstraf en 9 uur taakstraf.

3. Hoger beroep kan via @HogerBeroep op Twitter
In Limburg is deze maatregel inmiddels al in testfase. Zo schreef @MarcoP: “@HogerBeroep ja hallo de vorige rechter heeft mij het vonnis van 13 jaar gegeven omdat ik een winkelier zou hebben vermoord, maar nu moet u even luisteren ik heb geprobeerd uit te leggen dat het een actie uit zelfverdediging was en dat ik tevens 1/16”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

4. Bij wrakingsverzoeken wordt de rechter in kwestie onmiddellijk ontslagen
Deze maatregel moet leiden tot een kleiner personeelsbestand. Het idee is afkomstig van de heer Geert Wilders.

5. Rechtszaken mogen niet langer dan 30 seconden duren
De zandloper van 30 seconds komt op tafel en advocaten moeten in een aantal steekwoorden uitleggen waarom hun cliënt niet schuldig is. “Uh mes! Bloed! Vrouw van de bakker! Geen DNA. Uh.. Uhh… kut!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

6. de uitkomst van de rechtszaak is te lezen op mijnoverheid.nl zoals alle overheidsinstanties doen tegenwoordig. Omdat je net als iedereen niet door hebt dat daar berichten op geplaatst worden, zal je extra straffen krijgen voor het niet nakomen van je taakstraf als je die gekregen hebt.

Reageer
gravatar

7. Preventief ruimen.

Hoewel de geboekte resultaten uit het verleden geen absolute garantie geven voor de toekomst i.v.m. de open grenzen en zo, is er met de aanleg van de infrastructuur naar Pools model een zeer grote kans op succes.

gravatar

9. Criminelen die geen nl of ook een ander paspoort hebben het land uitzetten en Nl paspoort intrekken. Hoef je ze ook niet steeds opnieuw te berechten, noch op te pakken!