Bokeh Art Photo / Shutterstock

Top 10 kleuren

De definitieve rangschikking

Aan menig tafel komt het als gespreksonderwerp voorbij: wat is de beste kleur? Wij besloten aan die discussie voor eens en altijd een einde te maken door ze op een volgorde te zetten waar verder niet aan te tornen valt.

1. Geel
Wij waren het er zonder enig tegenstribbelen over eens: de allerbeste kleur is geel. Andere kleuren mogen eigenlijk niet eens in de buurt komen van geel. Rot op andere kleuren! Geel is de beste! GEEEEEEEL!

2. Purper
Purper is geen nummer 1, maar eigenlijk ook weer geen nummer 3, daarom een perfecte nummer 2. Staat je goed purpertje!

3. Groen
Yeah, groen! Groen, groen, groen. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

4. Zwart
Er zijn mensen die beweren dat zwart geen kleur is. Maar waarom staat-ie dan toch in deze ranglijst? Leg dat maar eens uit, stelletje wijsneuzen. Wat hadden jullie dan op 4 willen zien? Roze zeker? Mooi niet.

5. Roze
Ja gewoon prima. Soort van. Niet heel kut hoor, roze, maar ook niet écht geweldig. Niet op vier in ieder geval. Roze is echt een typische vijfdeplaats-kleur. Een plek die je niet trots gaat doorvertellen aan je andere kleurenvriendjes, maar ook weer geen plek om je kapot voor te schamen. Dus ga gewoon verder met je leven, roze, alsof er helemaal geen verschuiving heeft plaatsgevonden in het kleurenspectrum.

6. Bruin
Inhoudelijk zou bruin als verbindende kleur de hogere regionen van de ranglijst aan mogen voeren wat ons betreft, omdat deze loyale kleur zo veel andere kleuren herbergt. Een echte vereniger. Dat klinkt mooi, maar het ziet er niet uit. Zo lelijk kan nuance zijn. Een beetje van dit, een beetje van dat, en uiteindelijk zie je eruit als een drol. Huuuuuuuuu.

7. Lichtbruin
Zie 6, maar dan licht.

8. Cyaan
Poeh, liefhebbers van cyaan zullen er niet blij mee zijn, maar deze kleur komt terecht op nummer 8. Waarom staat-ie niet boven lichtbruin, zullen die mensen zich afvragen, maar ja, wij zijn hier niet om discussie te voeren, wij zijn hier om een definitieve lijst te presenteren. Sorry cyaanliefhebbers, maar jullie mening doet er niet meer toe.

9. Rood
Wat had je nou verwacht? Dat we rood hoog op de ranglijst hadden gezet? Natuurlijk niet! Het is rood! Een van de mindere kleuren, en als je die dus gaat plaatsen op een ranglijst van 1 tot 10, dan komt die logischerwijs achter een van de lagere getallen terecht. Zo werkt een rangschikking nou eenmaal, wen er maar aan.

10. Blauw
Blauw is de unanieme kutkleur. Echt een kleur voor losers. Daarom bungelt blauw helemaal onderaan, want dat is waar losers horen! Doei blauw! Jammer dat er maar tien kleuren op aarde zijn, want we hadden blauw wel de duizendste plaats gegund.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je bent zelf een loser met je blauw, geel is een unanieme kutkleur geel is lelijk en daar moet ik aan overgeven rood moet onderaan samen met geel blauw is de beste kleur ooit bbbbblllllaaaaauuuuuwwwww.

Reageer
gravatar

Dit heeft natuurlijk met politiek te maken, daarbuiten heeft niemand ooit een kleur gezien. Zelfs buiten in de natuur klampen ze zich vast aan verkeersborden.

Reageer
gravatar

Ik dacht dat rood vandaag de kleur was om trots op te zijn, als in, de rood van rood wit blauw. Maar blijkbaar staan twee van die kleuren helemaal onderaan, en staat wit geen eens op de lijst. Erg jammer.

Reageer