Joe Mabel / Wikimedia Commons

Pastafari introduceren kindermisbruik om serieus genomen te worden als religie

De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster heeft vandaag haar nieuwe statuut gepresenteerd. Voortaan moeten alle Pastafari zich minstens twee keer per maand vergrijpen aan kinderen. Het is een nieuwe poging van de Pastafari om serieus genomen te worden als religie.

“Een piratenpak aantrekken en een vergiet op je hoofd zetten is niet voldoende om erkend te worden als religieuze levensbeschouwing, zo beginnen we langzaam maar zeker te ontdekken,” aldus Freddie Hikmatullozoda, aanhanger van het Vliegend Spaghettimonster. “Die vergiet is misschien leuk voor in je paspoort, maar voor een stevig gewortelde religie is helaas meer nodig tegenwoordig. Kindermisbruik bijvoorbeeld.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

De introductie van kindermisbruik was niet de enige optie, licht Hikmatullozoda de keuze van zijn kerk toe. “Natuurlijk grijp je niet direct naar kinderen. We hebben verschillende mogelijkheden afgewogen om onze kerk wat meer tot wasdom te laten komen. Het verbieden van condooms bijvoorbeeld, daar waren vrij veel mensen voor. Af en toe een kruistocht, ook een populaire kanshebber. Exorbitant veel geld uitgeven aan bladgoud op onze plafonds, houten collectebussen neerzetten bij iedere ingang, kaarsjes verpatsen, homoseksualiteit afkeuren. We hebben serieus alles uitgebreid besproken, maar dat bleven toch allemaal randzaken. Dan is kindermisbruik uiteindelijk de beste optie.”

Hikmatullozoda: “Je kan als religie blijven hangen in ceremonies en symboliek, maar uiteindelijk is het misbruiken van macht om kleine kinderen trauma’s voor het leven te bezorgen de enige manier om te laten zien dat het menens is, en niet zomaar een puberaal protest.”

Hikmatullozoda kijkt echter nog niet écht uit naar de statuutwijziging. “Als ik heel eerlijk ben, voel ik me helemaal niet aangetrokken tot kinderen. Maar goed, voor de goede zaak moet je wat over hebben. Hopelijk mogen we binnenkort gewoon met een vergiet op de pasfoto.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Is dit een grap? Of toppunt van sadisme? Religie? Niet te geloven!!! Neen , als normaal denkend mens kan men er niet bij, en wordt dit allemaal gedoogd? Zonder condoom??? En de wereld is reeds overbevolkt!!!Misschien kunnen al die mannen én vrouwen gesteriliseerd worden?

Reageer
gravatar

Dat is een van de nadelen van het Vliegand Spaghettimonster: hij heeft al een kerk met regels en voorschriften.
Gelukkig heb ik al een tijdje geleden het licht gezien en zie ik nu in dat Octopus Paul, vuvuzela zij Zijn naam, de ware schepper is van diepzee, hoogland, woilkenluchten en sterrennachten. Hij heeft geen heilig boek of regels gedicteerd, maar geeft ons vrijelijk van Zijn heilige inkt, zodat iedereen een geheel eigen, persoonlijk heilig boek kan schrijven. Weliswaar hebben enkele gelovigen een soort heiligdom ter ere van Hem gemaakt, maar het staat iedereen vrij om daar al dan niet op bedevaart te gaan. Ook de erediensten kan dus iedereen zelf in het persoonlijke boek beschrijven. De heilige boeken gelden uiteraard niet voor anderen, alleen voor de schrijver/schrijfster zelf.
Wat kindermisbruik betreft: je kunt dat natuurlijk in je heilige boek opnemen, maar ja, je moet dan wel op zoek naar kinderen die misbruikt hebben in hun heilige boek hebben staan, anders telt het niet.

Reageer
gravatar

Het wordt serieus genoeg genomen om officieel naar buiten te brengen dat het niet serieus genomen wordt, dat zegt mij genoeg. En Edison is nog steeds een uitvinder, toch? Mijn punt is; een tweet is nog geen Wikipedia.

gravatar

Waarom doe je niet gewoon een beetje mee joh?
De enige dreigementen aan de Speld, als ik het goed heb, gingen over zaken als kindermisbruik.

gravatar

En: vooral niet vergeten je in alle officiele registers in te schrijven als KERK; naar analogie van de Scientology Church; dat scheelt miljoenen € per jaar aan afdracht van belastinggelden (die beter besteed kunnen worden aan de aanschaf van een op maat gebeukt vergiet (liefst met Teflon), aluminium-hoedjes en een lid-maatschap van DAS om later van juridische ondersteuning tegen kindermisbruik verzekerd te zijn Tip: de voltallige staf van de BV Mosz K. is beschikbaar, ook voor fiscale ontwijkingsmanoeuvres. Uurtarief op aanvraag en korting bij groepsabonnement..

Reageer
gravatar

Graag herinner ik u aan mijn vierde Liever-nietje.

4. Ik heb echt liever niet dat je… je gedraagt op een manier die aanstoot kan geven aan jezelf of je willige partner met de wettige leeftijd EN geestelijke volwassenheid. Voor wie daar problemen mee heeft:, ik geloof dat de uitdrukking is: “doe ’t effe lekker met jezelf”, tenzij je daar aanstoot aan neemt; in dat geval moet je maar eens de TV uitzetten en voor de verandering een ommetje maken.

Wees goed!

gravatar

Natuurlijk nemen we dit serieus. U niet dan?

Bent U zo’n nare spotter die andermans Geloof niet accepteert? U bent vast zo’n afschuwelijke atheïst! Het is al erg genoeg dat die rechter de Vrijheid Van Godsdienst met voeten treedt!

gravatar

Conformist;Mensen zoals U zijn antipastistisch en een gevaar voor de wereld zoals we die kennen.De Grote Pasta Kok zal U tot eeuwig afwassen veroordelen.De tricolore voor je!

gravatar

Ik geloof in het Vliegend Spaghettimonster, althans dat willen mijn Pastafariiaanse pappie en mammie. Ik vergrijp mij toch zeker twee of drie keer per week aan mijn piemeltje. Geldt kinderzelfmisbruik voor de Nederlandse wet ook als legitimatie voor het geloof van mijn pappie en mammie?