Studio Speld / Shutterstock

Hartverscheurend: moederorka zwemt al twee weken met een plastic zak rond

Vasthouden tas teken van diepgaande liefde

Het is een treurig gezicht: in de Stille Oceaan zwemt een orka rond met een plastic zak. Het zeezoogdier weigert de tas los te laten.

Mensen op het wereldwijde web noemen een filmpje van de orka met de plastic zak ‘hartverscheurend’. “We denken vaak dat dieren geen emoties hebben, maar als je ziet dat een orka zoveel van een plastic zak kan houden dan breekt mijn hart”, schrijft Ina Berkmoes-Van den Heuvel.

Ook onderzoekers kijken vertederd naar de moederorka. “We zien wel vaker dat zeezoogdieren als orka’s en dolfijnen rondzwemmen met een plastic zak of met een paar plastic flesjes”, schrijft The Center of Whale Research. “Maar meestal laten ze die binnen een week wel weer los omdat ze overlijden. Dat deze orka al twee weken het tasje zo dicht bij haar houdt is uniek en een teken van diepgaande liefde.”

Toch zijn er ook mensen die zich zorgen maken. Volgens hen is de moederorka zo bezig met de plastic zak dat ze haar jong verwaarloost.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Volgens mij zoekt ze gewoon een prullenbak om die zak te dumpen. Er staan dus gewoon nergens prullenbakken in die oceaan. Vind je het gek dat iedereen zijn afval maar laat ronddobberen?!

Reageer
gravatar

Pas zag ik weer iemand met zijn vriendinnetje in de berm aan de dijk. Ik had al iets door want een spoor van bierblikjes, plastic verpakking en plastic flessen leidde ernaartoe.
Zonder immense vervuiling kan de puber met zijn nieuwe auto zich niet romantisch uiten; het is stoer. Ook de zeilsport is zo romantisch.

Reageer