Wikimedia Commons / NASA/Kim Shiflett

Wikimedia Commons / NASA/Kim Shiflett

Raketlancering Artemis helpt mensheid plastic naar de maan te brengen

Maanraket Artemis I, die vanmiddag wordt gelanceerd in Florida, is een belangrijke stap in het rond laten zwerven van plastic op de maan. Dat stelt een woordvoerder van de NASA en de ESA, die samen de ruimtemissie houden. “Als deze missie een succes is hebben we misschien binnenkort al onze eerste tonnen plastic rondzwerven op de maan. Gewoon spulletjes erheen brengen en die daar dan laten liggen. Dit zijn opwindende tijden.”

Als deze missie slaagt, is ze ook een opmaat naar een bemande vlucht naar de maan. “Zeer spannend vinden we dat”, zegt de woordvoerder, “Stel je voor: dan kunnen astronauten eigenhandig snoepwikkels, drinkverpakkingen en zelfs zakjes chips op de maan laten slingeren. Dat ligt er dan tienduizenden jaren later alsnog!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En ook koeieflatsen, waar lekker veel methaan uit dampt. Een oplossing voor de nitrogeencrisis, die we zo kunnen omtoveren in de geencrisis. Inclusief denken, mensen!

Reageer