Caftor / Shutterstock

‘Begrijp me niet verkeerd’, zegt man die alvast bajonet slijpt

‘Ik bedoel het niet rot hoor!’

“Luister, ik respecteer jouw kant van het verhaal”, zegt Freddie terwijl hij zijn bajonet slijpt, “maar ik zeg je gewoon hoe ik erin sta.” Freddie kijkt zijn gesprekspartner in de ogen en duwt het mes langzaam in de loop van zijn geweer. “Evengoeie vrienden hoor.”

Na een korte stilte drukt hij de kolf tegen zijn schouder en mikt. “Begrijp me niet verkeerd”, vervolgt hij rustig en positioneert de punt van het steekwapen op de buik van zijn gesprekspartner, “jij en ik zitten helemaal op één lijn.” Steek-draai-trek hatsaaaaaa! Einde discussie. “Maar ik bedoel het niet rot hoor!”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben net naar de winkel geweest, ik vond gelijk een lege kassa met caissière. Toen ik eraan kwam riep ze haar klanten terug voor zegeltjes, ze gedroeg zich net alsof het haar beste vrienden uit haar kindertijd waren die ze terugzag. Weer was ik de lul.
De verveling is vreselijk. De koffieautomaat was stuk. Ik zag de schoolartikelen liggen op weg naar buiten, in rozige tinten om de kinderen wat op te beuren. Ik voelde een vage depressie door een herinnering.
Toen ik naar buiten ging begon het te regenen.
Het schooljaar begint weer.

Dit is geen reclame voor de zelfscanner zoals velen denken die hun eindexamen hebben gehaald, integendeel.

Reageer
gravatar

De roze kleuren zijn ontleend aan de beste inzichten uit de psychiatrie, bedoeld als hinweise naar de genderneutrale samenleving; ze zijn ontworpen door Veilig Plassen Nederland in samenwerking met de fabrikant.

gravatar

Rietneger? Mag dat zomaar tegenwoordig? Ik hoorde al eens iets over een “Brabo-neger”, mag het N-woord weer, zonder dat Bevriend Staatshoofd Desi Bouterse, ondanks de jaarlijkse Ontwikkelingshulp, uit zijn vel springt. Mogen de kinderen weer Negerzoenen nuttigen? Mogen we weer Zwarte Pieten, qua kaartspel of qua onbetaald vrijwilligerswerk voor ZZP’ers in de week voor 5 december?