Margriet van der Linden/YT

Dit zijn de eisen van 76ste Kamerlid Van Haga om bij de VVD te blijven

VVD-Kamerlid Wybren van Haga heeft een flinke lijst met eisen naar zijn fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gestuurd. Het 76ste Kamerlid dreigt op te stappen en zijn zetel mee te nemen als de VVD hem zijn zin niet geeft. Dat zou betekenen dat het kabinet geen meerderheid meer heeft.

Wij wisten de lijst met eisen te bemachtigen:

Een aanval op Spanje
Volgens Van Haga is het historisch gezien weer tijd voor een oorlog met onze oude aartsvijand. Nu Madrid verzwakt is door de onrust in Catalonië vindt hij het tijd om toe te slaan. De weigering van de VVD om mee te werken is hem al langer een doorn in het oog.

De Fyra moet terugkomen op het Nederlandse spoor
De meeste mensen zagen de Fyra als een debacle, zo niet Wybren van Haga. Het Kamerlid is en blijft zeer gecharmeerd van de Italiaanse design-treinen en eist een onmiddellijke terugkeer op het Nederlandse spoor. Omdat openbaar vervoer in de portefeuille van een D66-staatssecretaris zit, zou de VVD Van Haga op dit punt wellicht tegemoet willen komen.

Efficiënte belastingdienst
Misschien wel de meest opmerkelijke eis: Van Haga eist een efficiënte belastingdienst met moderne ICT-infrastructuur en meer kundige ambtenaren. Volgens alle experts een volstrekt onhaalbare eis. Hiermee lijkt Van Haga de VVD en het kabinet klem te zetten.

Ondernemers moeten weer gewoon kunnen ondernemen
Van Haga speelt het spel hard: hij vindt dat ondernemers meer ruimte moeten krijgen om weer te ondernemen. Er is natuurlijk niemand te vinden die het daarmee eens is. Een ingewikkelde puzzel voor de VVD.

Een Kruidvat-vlag in de Tweede Kamer
Sinds kort hangt er een Nederlandse vlag in het parlement. Van Haga vindt dat niet genoeg: hij wil daarnaast een Kruidvat-vlag achter Kamervoorzitter Arib. Waarom is niet helemaal duidelijk.

Het hoofd van Tim Hofman
BOOS-verslaggever Tim Hofman maakte Van Haga het leven behoorlijk zuur. Het Kamerlid wil nu dat Dijkhoff hem het hoofd van de jonge reporter op een dienblad aanbiedt. De VVD lijkt met deze eis te kunnen leven.

Het mag duidelijk zijn: premier Mark Rutte en VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zitten met een groot probleem. Het lijkt onmogelijk om Van Haga op al deze punten zijn zin te geven en daardoor is het een kwestie van tijd voor de bom barst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van Haga hep iets met van ondâh neime te make zoas terech hierbauve gesteld. Dat hep weâh met ondâh dane te make, die ondâh wès genaute. As je van ondâh wès geniet dan heit dat auk wel nuike. Dat vond Max ut moejelèks te begrèpe in haah inburgeiringscursus. Max is van ondâh behoâhlijk wès vandaah dat ze zau geweldag nuik. In Nieuw Zeiland noeme ze dat een Haka omdat ut r zau gewlding inhak. Tis nie foebel waah je auk met de punt naah vaure wil speile.

gravatar

De hypocriete VVD-leiding moet trots zijn op Van Hage. Als huisjesmelker die regels aan zijn laars lapt, is hij immers een groot voorbeeld met name voor de drie VVD’ers die nog iets van een geweten hebben.

Reageer
gravatar

Nee zeg, niet weer hè pik!

Dat naaldje van jou blijkt alsmaar slapper te hangen. De hoogste tijd om vanaf nu als genderneutrale muts door het leven te gaan.Graaf voor mijn part een kuil op het strand met een gelijkgestemde wurm, maar onthoudt ons van het schurende ongemak. Boeit niet gewoon.

gravatar

Jammer dat er altijd fantasieloze pubers zijn die menen grappig te wezen door berichten over te schijven en namen van anderen te gebruiken.

gravatar

Gast, bij elke succesvolle handel gaat het om de return business. Daarvoor moet je de middenklasse toch echt leveren wat je verkocht hebt. Kijk, op een gegeven moment krijgen de mensen het door en dan zijn de rapen zuur.

Je was van de week meerdere keren op de nationale televisie, wat leuk zég!

gravatar

Jewel hoor maar eventjes tussen jou en mij: ga ook ff naar kapper Janssens bij de Kostverlorenhof. Die fixt dat wel.

Ik bedoel, je moet letten op die dingen en je zit wel heel Amstelveen te representen en laat het aub niet nog een keer gebeuren.

gravatar

Voor de goede orde: hierboven heb ik onder verschillende namen reacties geplaatst en daarmee een komisch bedoeld gesprek geconstrueerd. Voor een ieder zal het duidelijk zijn dat dit satirische enscenering is en dat ik en dhr. Raat niet echt in gesprek waren op dit forum.

gravatar

Beste de Speld en een ieder die dit leest,

Op 8 en 9 augustus schreef ik hierboven een aantal keren een reactie. Dit deed ik onder de naam van mijzelf en een ander. Tezamen vormen zij een flauwe grap van het niveau van de kleedkamer na het sporten van een brugklasser. Hierbij bracht ik indirect de achtergrond van iemand ter sprake.

Nu zijn dit soort grappen tegenwoordig niet meer acceptabel en zijn dat eigenlijk nooit geweest. Hoe ik erbij kwam is mij een raadsel. Alhoewel, in mijn herinnering dacht ik mijzelf belachelijk te maken. Dit deed ik achteraf gezien inderdaad en ik twijfel aan mijn beweegredenen: had ik het wel zo bedoeld of niet? Het resultaat verdient evengoed niet de schoonheidsprijs.

In de eerste plaats reduceer je via een dergelijke grap tot zijn of haar achtergrond. In de tweede plaats is het niet grappig om mensen die zwakker staan te bespotten, het wordt dan een soort sadisme. In de derde plaats is er in de samenleving een bepaalde antisemitische sfeer. Omdat hetgeen ik deed verwees naar iemands Joodse achtergrond voelt het onverkwikkelijk om er aan bijgedragen te hebben dit salonfähig te maken. Om over het gevoel van de persoon in kwestie en de Joden in het algemeen die doelwit zijn nog niet eens te spreken.

Na persoonlijk contact te hebben gezocht en excuses te hebben gemaakt is mij gesommeerd het een en ander te verwijderen of u aan te schrijven het te laten verwijderen. De Speld is mij hier in gedeeltelijk tegemoet gekomen maar na een herhaald verzoek bleef een reactie uit.

Vanwege de genoemde sfeer wil ik op deze wijze opnieuw verzoeken dat wat ik deed te verwijderen.

Dit hier wil ik luid, duidelijk en in alle openbaarheid gezegd hebben en wel om de volgende redenen:
1 de genoemde sfeer
2 dat ik er te makkelijk van af kwam
3 dat er in de openbaarheid geen afdoende volledige verklaring van mij was
4 ik het idee heb dat ik hierover gemaakte afspraken, tot nu, niet goed genoeg nagekomen ben

Met vriendelijke groet,
F. Wijlens

gravatar

De hypocriete VVD-leiding moet trots zijn op Van Hage. Als huisjesmelker die regels aan zijn laars lapt, is hij immers een groot voorbeeld met name voor de drie VVD’ers die nog iets van een geweten hebben.

Reageer