Angell Williams / Wikimedia Commons

Klimaatprobleem opgelost: alle reizigers vinken optie ‘CO2-compensatie’ aan

We hoeven ons geen zorgen meer te maken over de opwarming van de aarde. Vandaag vinkten alle vliegtuigreizigers bij het boeken van hun ticket de optie ‘CO2-compensatie’ aan en nu is het klimaatprobleem opgelost.

De politiek is blij verrast met het oplossen van het klimaatprobleem. Angela Merkel: “Ik heb het zelf nooit aangevinkt omdat ik dacht dat het alleen bestond om je schuldgevoel af te kopen, en niet om werkelijk de klimaatproblemen die vliegreizen opleveren op te lossen. Maar zo zie je maar wat er allemaal mogelijk is als mensen gezamenlijk de schouders eronder zetten en een hokje aanvinken op het internet.”

In Nederland zag staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven tevreden dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid hadden genomen om het klimaatprobleem op te lossen. “Heel fijn dat het publiek dit probleem zelf heeft opgelost, je gemoedsrust is immers niet de taak van de overheid. Er kan steeds naar de politiek en het bedrijfsleven gewezen worden, maar om echt verandering teweeg te brengen moeten burgers ook zelf hun cursor naar een hokje bewegen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Reiziger Rowan Innemée was één van de reizigers die het hokje aanvinkte. Hij toont zich bescheiden. “Ik was nog aan het twijfelen tussen 10 euro voor extra beenruimte en 4 euro om de planeet te redden. Ik dacht dat ik voor beenruimte was gegaan, maar die beenruimte was zo karig dat ik al vermoedde dat ik toch per ongeluk het hokje voor CO2-compensatie had aangevinkt.”

Ook Schiphol is blij dat klimaatprobleem is opgelost, maar vindt dat de lat nog wat hoger mag liggen. “Als we met z’n allen nog vaker vliegen en allemaal dat hokje aankruisen, kunnen we de de temperatuur van de aarde zelfs laten dalen. Lang leve pinguïns!” aldus Dick Benschop van Schiphol.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op zich klopt het wel wat hierboven staat. Vinkjes vliegen inderdaad klimaatneutraal. Wat Schiphol er mee te maken heeft blijft onduidelijk en wat komkommer Benschop met pinguïns heeft al helemaal.

Reageer
gravatar

Ik ben met de auto, een Volkswagen, op vakantie geweest. Kan ik nog ergen een compensatievinkje voor sjoemelen, steekpenningen en fraude en klantverachting zetten?

Reageer