Police Action / YT

Buitenwijk zo veilig dat vrouwen er ’s nachts in korte rokjes op de stoep durven staan

Jarenlang stond de Alhambrawijk in Brussel bekend als onveilige buurt waar veel illegale praktijken plaatsvonden, maar dat imago is inmiddels achterhaald. De buurt is tegenwoordig zó opgeknapt dat vrouwen er zelfs in het holst van de nacht in korte rokjes langs de weg durven staan.

“Het is belangrijk dat de buitenwereld ziet dat de Alhambrawijk is veranderd”, vertelt makelaar Tomas Clirque. “Je ziet een duidelijke verjonging in het straatbeeld en het heeft allemaal een heel open sfeer. De mannen geven elkaar lange handdrukken en stoppen elkaar soms wat geld toe en de vrouwen voelen zich veilig genoeg om te dragen waar ze zin in hebben. Het bruist!”

Volgens Tomas zal het niet lang meer duren voordat de Alhambrawijk de hipste wijk van Brussel zal worden. “Je ziet nu al dat mensen steeds vaker helemaal met de auto hierheen komen om even een praatje te maken. Prachtig om de buurt zo op te zien bloeien.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na de upgrading van de Al-Hambrawijk is het logische dat Brussel er over denkt om nu ook de Al-Aqsawijk Molenbeek aan te pakken. Anders dan de Al-Hambrawijk worden hier geen jonge vrouwen in korte rokjes, maar alleen baardige mannen in lange witte jurken aangetroffen. De politie komt nauwelijks in deze no-go area, hooguit met pantservoertuigen, mortieren en snelvuurkannonnen. Deze wijk geldt als wervings- en opleidingscentra voor Jihadisten en wordt gerund als privé-eigendom van landen als Saudi-Arabië, Dubai, Koeweit en Qatar. Het saneren en upgraden van deze wijk zou de bewoonbaarheid voor Belgen en andere nationaliteiten ten zeerste bevorderen. EU-voorzitter JeanClaude Juncker zou zijn gastgemeente hiervoor graag een subsidie toekennen, mits dat niet op zijn persoonlijke drankbudget in mindering wordt gebracht.

Reageer
gravatar

Toen ik nog in Parijs woonde tippelde ik in het Bois de Boulogne, samen met mijn vrouw.
Al doende ontwikkelden we (samen met professor Van der Plas) Veilig Plassen Nederland, voor gendergelijkheid, met vertakkingen in bijna iedere sector van de medische wereld en de samenleving.

Reageer
gravatar

Al die grote steden worden steeds leuker.

Zo hebben we in Amsterdam een wijk waar het hele jaar de kerstverlichting blijft branden.
Hartstikke gezellig, al die rode lampjes!

Reageer
gravatar

was in Utrecht ook het geval. Daar bleken woonboten de buurt veiliger te maken. Toen de gemeente ze weghaalden zag je er geen vrouwen met korte rokjes meer. Jammer, want het is altijd een leuk gezicht

Reageer
gravatar

Nee hoor, het is niet Aerdenhout-Zuid in Bloemendaal maar de rosse buurt in Amsterdam. Dat is met instemming van de extreem linkse college van de stad.

Die gasten zijn van het padje af.

Corrie.

gravatar

On Amsterdam Beach (from Catwick to Imuden) I recently saw lot of young women in tiny pants without protection from a pimp.