Maxim Khytra / Shutterstock

Discovery Channel vanaf vanavond een week lang in het teken van roggen

Liefhebbers kijken er elk jaar weer likkebaardend naar uit: roggenweek, waarin Discovery Channel 162 uur lang uitsluitend documentaires over roggen uitzendt. Vandaag begint de 30e editie, en ook deze keer valt er weer een hoop te genieten.

In de documentaire Te gast bij de roggen: altijd weer een genoegen is te zien hoe roggen leven. Discovery Channel wist beslag te leggen op bijzondere beelden waarop te zien is hoe roggen niemand tot last zijn. Ze bijten je surfplank niet door het midden, vallen geen zeehonden lastig; het zijn gewoon heel erg wellevende vissen, waar nooit een onvertogen woord uitkomt. Waarschijnlijk zouden ze in de bus netjes opstaan voor ouderen en zwangere vrouwen, maar roggen leven onder water en niet in de bus, dus dat zullen we wel nooit zeker weten.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Een heel andere kant van de rog krijgen we te zien in de spannende serie Roggen: crazy ass motherfuckers of the sea. Ben jij toevallig geboren als schelp- of weekdier? Berg je dan maar. Roggen mogen zich dan wel voordoen als de ideale schoonzonen van de zee, met dat huichelachtige mondje van ze, maar in werkelijkheid zijn het nietsontziende roofdieren die geen kans onbenut laten om onschuldige zeebewoners met huid en haar op te peuzelen.

Ben jij een fan van roggen? Kijk dan naar Roggenweek, op Discovery Channel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Roggebrood lekker? Gadverdarrie, haring is al sinds Leidens Ontzet verplicht op wittebrood, zonder uien! En liters bier: om de smaak weg te spoelen.