Maxim Khytra / Shutterstock

Maxim Khytra / Shutterstock

Hoe doe je dat, een open relatie? Wij vroegen het aan een rog

Open relaties zijn een hot topic. Ervaringsdeskundigen, seksuologen en columnisten buitelen over elkaar heen met goedbedoelde adviezen. Maar wat werkt nou echt? Wij vroegen het aan een rog.

Hoi, rog, kun je eerst een beetje over jezelf vertellen?
Ik ben een rog. Ik behoor tot de infraklasse der kraakbeenvissen. Zelf noemen we dat trouwens niet zo, maar dat is de makkelijkste manier om het aan mensen uit te leggen. Ik verblijf het grootste deel van de tijd vlak boven de zeebodem en ik werk als zzp’er in de evenementensector.

En hoe ben je je met het thema open relaties bezig gaan houden?
Menselijke relatievormen zijn een onderwerp dat ons al lang interesseert. Jullie zijn een wonderlijke soort: bij jullie relaties zoeken jullie vertrouwdheid, maar bij jullie seksualiteit juist vooral nieuwigheid. (lacht) Wij roggen hebben sowieso een fascinatie voor alles wat zich op het droge land afspeelt. Als we snorkelaars tegen komen maken we graag even een praatje. Die gesprekken verbazen ons elke keer weer.

Waar moeten mensen die hun relatie willen openen vooral op letten?
Mensen moeten er sowieso op letten dat ze niet te veel afval in zee gooien. Het is leuk dat jullie een puber hebben die met een bootje plastic uit de oceaan schept, maar dat is natuurlijk geen permanente oplossing. Net als die papieren rietjes. Dat doet heus wel iets, maar alsnog komt er echt veel te veel ‘trash’ in de oceaan, om het even op zijn Amerikaans te zeggen. Het is niet okee. Deze wereld is niet alleen van jullie, stelletje viespeuken. Maar om specifieker te zijn: communicatie. Of, om het op zijn Amerikaans te zeggen: communication is key. Communication, communication, communication.

En hoe moet je ermee omgaan als je jaloezie voelt opkomen?
Daar zou ik niet al te moeilijk over doen.

Tot slot, welke relatievormen zijn gebruikelijk onder roggen?
Nou, die vraag krijg ik heel vaak en ik vind het om eerlijk te zijn een bijzonder onprettige vraag. Verdiep je eerst eens voor je aan een vraaggesprek begint. Het moet wel van twee kanten komen. Ik zwem weer even verder, als je het niet erg vindt. En zet ook mijn naam maar niet bij het interview.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

a thin raft cannot hold lights, and groceries – primary obligation is a joyous construct, not to be understood or found, hold on beauty in its eiyre, and sights off to sea for a horse pass wing as a human touch leaves thee, once its best threshold to shortly see, thy fearful symmetry made me immediately hide in the only house to see, i know this Immortal fatigue, you just let me talk and breathe, when one spare room is impossible to be.

Reageer
gravatar

Barça didn’t die either, as thsy repeated ly on ether, none opinion matters of sports aslswknw our critics standard.

Thanks a very lot for yr st out nd encouragemeant to hold on.

Reageer