Daxiao Productions / Shutterstock

11 originele plekken om je geliefde ten huwelijk te vragen

Hoe vind je in tijden van influencers en vloggers nog een originele plek om je geliefde ten huwelijk te vragen? Wij zetten 11 originele plekken op een rij, en garanderen dat geen een daarvan een strand is.

1. De parkeergarage van de IKEA
Je vriendin denkt dat jullie gewoon even onschuldig een nieuwe ladekast gaan kopen, maar zodra jullie uit de auto stappen kom je ineens met een verrassing. Jullie zijn hier helemaal niet om een ladekast te kopen! Dit is een huwelijksaanzoek! Doe het snel, want je staat in de weg van mensen die wel een ladekast gaan kopen.

PS: mocht je echt een nieuwe ladekast nodig hebben, koop die dan alsnog. Anders moet je een andere keer weer helemaal terug naar de IKEA.

2. Het achterste trainingsveld van Sturm Graz
Natuurlijk: het kost nogal wat overredingskracht om je vriendin mee te krijgen naar het achterste veld van Traningszentrum Messendorf, zeker omdat het zomerstop is en jullie over een hek moeten klimmen om er te komen. Maar dan heb je ook wat. Een leeg goal, paar bloemblaadjes op de penaltystip, een materiaalman die in het Duits vloekt dat jullie van het achterste trainingsveld af moeten omdat hij daar net heeft gezaaid, het wordt een dag om nooit te vergeten.

3. In het rookhok van het ziekenhuis
Verliefde stelletjes gaan wel vaker naar ziekenhuizen om even de steriele geur diep in te ademen en te genieten van de medische omgeving. Maar zijn jullie wel eens in het rookhok in de oostvleugel geweest? Het ligt naast de intensive care en daarom komt er eigenlijk nooit iemand. Je wordt tijdens dit romantische moment dus niet gestoord, en je kan na afloop nog een lekker paffie opsteken ook.

4. Op jouw huwelijk met iemand anders
“Kom je mee naar het gemeentehuis? Ik ga met Annelieke trouwen.” Een uitnodiging voor een bruiloft afslaan is niet netjes, dus ga er maar van uit dat je vriendin daar geen nee tegen zegt. Reken maar dat ze een traantje los zal laten op het moment dat jij in een mooi pak naast Annelieke in een witte jurk staat en je de ambtenaar van de burgerlijke stand onderbreekt om voor haar op de knieën te gaan.

5. Bobbejaanland
Waarschijnlijk vermoedt je vriendin wel dat er iets vreemds aan de hand is. Ze heeft je nooit ook maar met een woord horen reppen over pretparken en nu wil je ineens coûte que coûte naar Bobbejaanland, helemaal in België. Maar wat er met je aan de hand is? Daar kan ze haar vinger niet op leggen. De verrassing zal daarom alsnog groot zijn als je in de rij van de boomstamattractie op je knieën gaat en haar het mooiste moment in haar leven bezorgd. Daarna ga je meteen weer op huis aan. Je houdt niet van attractieparken.

6. Op de fiets onderweg naar werk
Wie zegt dat romantisch en praktisch niet te combineren zijn? Op de fiets onderweg naar werk is een uitstekende plek om je partner ten huwelijk te vragen – mits jullie ongeveer allebei ongeveer dezelfde kant op moeten en je een beetje oplet met het verkeer. Reken maar dat ze het nooit aan ziet komen als je op een met berenklauw omgeven fietspad naast de provinciale weg ineens een doosje uit je broekzak frommelt. Zij heeft straks bij de koffieautomaat het mooiste verhaal!

7. Second Life
Tegenwoordig gaan mensen op de haverklap op de knieën in Fortnite, maar in Second Life doet niemand nog huwelijksaanzoeken. Haal je partner over om ook een account te maken, bij voorkeur onder een vals voorwendsel, zoals: ‘dat is toch leuk?’ Hierbij is het wel handig om goed op te letten als je partner zijn of haar accountnaam invult, anders kan het gebeuren dat je moreel verplicht bent te trouwen met een bot die een eigen leven is gaan leiden in de virtuele wereld. En we weten allemaal wat daar van komt.

8. Op de tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving in het Drents museum
Het is alsof je rondstruint in een sprookjesachtige bazaar in Isfahan en stuit op allerlei exclusieve koopwaar. In de grote archeologische tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving sta je als bezoeker oog in oog met circa 200 unieke vondsten uit Iran. Gouden drinkbekers en sieraden, bronzen wapens, kleitabletten met spijkerschrift en prachtig beschilderd aardewerk laten je het spoor volgen van de geschiedenis van een van de oudste en meest bijzondere culturen ter wereld. Lang zijn deze schatten voor de westerse wereld verborgen gebleven. Een groot deel is nooit eerder in Nederland getoond en zelfs nog nooit eerder buiten Iran te zien geweest.

Deze optie is mede mogelijk gemaakt door het Drents museum. De tentoonstelling Iran – Bakermat van de beschaving is nog te zien tot 18 november 2019.

9. Op een Europese top
Wat is er nou romantischer dan voor het oog van de wereld – of in ieder geval voor iedereen die het hele Brusselse gebeuren een beetje volgt – je vriendin te vragen om jou de gelukkigste man van de wereld te maken. Eerst zullen Angela Merkel en de president van Estland zich wel even afvragen wie die rare snuiter is die zonder zichtbaar pasje een vrouw het zwaar beveiligde Europagebouw binnentrekt, maar als ze je eenmaal op de knieën zien gaan bieden ze spontaan aan om getuigen te worden. Romantisch!

10. Bij Heleen van Royen thuis
Twee mensen zullen zich doodschrikken, onder wie Heleen van Royen. Wat wil je nog meer?

11. Niet Ibiza
Er is nog niemand die zijn of haar geliefde niet ten huwelijk heeft gevraagd op Ibiza, van jouw vriendenkring in ieder geval. Het zou dus enorm origineel zijn om geen ticket te boeken naar het eiland in de Balearen. Of wel natuurlijk, maar dan is het verstandig om je geliefde niet daar ten huwelijk te vragen.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

12. Tijdens het klaarkomen. “Wil je, wil je met mij, wil je met mij trouwen… ik kom èèèèèèèèèèh… of blijf je toch liever bij jouw eega en jouw kinderen?”

13. Als ze niet snel genoeg wil neuken: “Ik wil jou graag huwen, maar laten we eerst proberen of we seksueel bij elkaar passen.”

Reageer
gravatar

Lemma 14 van hoofdstuk 3 uit “Ex on the Beach” hét Handboek voor de Moderne Verleider: “Ik vind jou leuk, hoe vindt je mij; casa mia, casa tua? (Doen we het gelijk hier of bij jou op de kamer?). N.B. voor intro, voorspel én orgasme staat het Europese record op 4 minuut.23 seconden. ,

gravatar

Er zat een stelletje naast me op het terras. Zij zat op haar nagels te bijten, ze hadden het over hun studiemogelijkheden ofzo, ze zei zo sla je een hoop details over. Ze frunnikte even bescheiden aan hem. Op een gegeven moment kwam de verslaggever van de Tour de France door op de iPhone met het bekende achtergrondrumoer van de massa toeschouwers.

Reageer
gravatar

Lees dit! De opvolger van Simon Carmiggelt met zijn “Kronkels” (observaties van het dagelijks kroeg- en driftleven der burgerij)