Ministerie van Buitenlandse Zaken / Flickr

Wordt het niet eens tijd voor een vrouw die domme dingen zegt op Buitenlandse Zaken?

In Nederland hebben we een lange traditie van mannen die domme dingen zeggen als minister van Buitenlandse Zaken. Stef Blok ligt onder vuur wegens na uitspraken over de multiculturele samenleving terwijl zijn voorganger Halbe Zijlstra moest aftreden omdat hij loog over een ontmoeting met Poetin. Inmiddels klinkt de roep steeds harder om een vrouw die domme dingen zegt aan te wijzen als minister van Buitenlandse Zaken. Het is duidelijk dat Sigrid Kaag te veel capaciteiten heeft om die rol te vervullen.

“Ik denk niet dat een vrouwelijke minister van Buitenlandse Zaken per se nog dommere dingen zegt dan een mannelijke minister, ik denk vooral dat de diversiteit in het feitenvrije geouwehoer erg belangrijk is. Ik denk dat de internationale betrekkingen er erg bij zijn gebaat als zowel mannelijke als vrouwelijke stemmen met klapperende oren gehoord worden”, zegt voormalig vicepremier Annemarie Jorritsma. “Onder paars kon ik als vrouw de meest ridicule dingen zeggen tussen de mannelijke bewindspersonen die ook maar een eind in de rondte aan het lullen waren. Dat heb ik als heel waardevol ervaren.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Powervrouw Heleen Mees sluit zich daarbij aan. “Hier in de VS heeft Hillary Clinton een eind geraaskald waar de honden geen brood van lusten en die is ook gewoon minister van Buitenlandse Zaken geworden. Als je dat ziet, vraag ik me altijd af: waarom kan dat hier niet?”

“En kom niet aan met het argument “we hebben in Nederland gewoon weinig vrouwen die genoeg domme dingen zeggen om minister van Buitenlandse Zaken te worden”. Als ik om me heen kijk zie ik genoeg vrouwen die de grootst mogelijk onzin uitslaan, als je dan toch weer met een man komt die niet weet wanneer hij zijn muil dicht moet houden dan heb je gewoon niet goed genoeg gezocht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vrouwen worden geil en weten niet meer wat ze willen, en landen zo in bed met een ander, een of andere malloot en komen er nooit vanaf. Zo komen we ook aan al die buitenlanders. Het vergroot de concurrentie die afhangt van diversiteit op de vrije markt.

gravatar

Noot, het gaat bij ‘buitenlander’ wel om de donkere man die een veel grotere penis heeft. Hierdoor zal de blonde man die immers achter het racisme staat snel verdwijnen. In de voortplanting is het gen van de neger drie keer zo sterk als dat van de blanke. Het plan is ontwikkeld in Duitsland omdat daar al eerder bepaalde experimenten plaatsvonden; alleen zal de kleur aangepast worden.

gravatar

Er zijn tegenwoordig steeds meer vrouwen met blond haar in het zuiden.
Er zijn ook steeds betere artikelen om uw haar te blonderen.

gravatar

Juist Mieke, zoals ook steeds meer donkere mannen, ook die met een migratieachtergrond, hun haar laten blonderen, à la Geert W. Maar we moeten hier wel even de bokken van de geiten en feiten van fictie scheiden. Vrouwen als Sigrid Kaag zijn van huis uit gewoon té intelligent om domme uitspraken te doen en zo quotes te leveren aan de gretige boulevardpers. Annemarie Jorritsma is integraal deel van het VVD-establishment en verdient bovendien met haar adviesbureaus nu al meer dan de Balkenende-norm, de schuchtere Ploumen is te soft voor de politieke slangenkuil. Jeanine Hennis is intussen eervol verbonden aan de Koninklijke Marine. Een part-time baan, net zoals het Kamer-lidmaatschap. Zakenvrouw van het Jaar 2017 Elske Doets is alleen bereid bij een voldoend hoge transfersom om haar contract bij vader Doets Amerika Tours af te kopen. Vrouwelijke kandidaten ter linkerzijde voor een ministerschap kunnen zich laten inschrijven bij de wervingsbureaus van VVD en D66, als zij zich bekeren tot de liberale mores..

gravatar

Maitreya / Mieke / Plas & het onderwerp ”de vrouw”
en je weet dat de stier losbreekt.

Succes verzekerd.

gravatar

Dat gaat ongetwijfeld nog een hele toer worden beste Outsider. Hoewel het feminisme bij velen hoog in het vaandel staat, wordt er voor de gelegenheid behoorlijk vaak van afgeweken. Zo wordt bijvoorbeeld het eigen huishouden liever niet door de mannelijke partner gemanaged en veegt de directrice des huizes liever zelf het straatje schoon. Hetzelfde geldt voor de opvoeding van het plots zo gewenste kroost.

We kunnen dan in veel gevallen ook spreken van ´recreatie-feminisme´, en dat werkt niet in het buitenland.

gravatar

Na een gesprek met S, deskundige in WO2 in Zeeland. Enkele fragmenten.

Ik schreef al online hoe in Renesse waar ik niet meer naartoe kon ze met spandoeken de vluchtelingen verwelkomden.

Ik weet nog hoe ik daar gecompromitteerd werd, bij een strandtent waar ik altijd ging zwemmen waar ik opgroeide, ik was de enige naast een griet die daar ging zwemmen. Want de meeste mensen zitten maar een beetje.
Toen kwamen de Tien van Renesse in de belangstelling, om de hoek waar ik destijds bij een helderziende kwam. Die dingen zijn te gênant om een verhaal van te maken voor jou.

Ja ik heb ook gehoord van die toestanden in Renesse in WO2.
Iemand had het over X (achternaam), hij zei dat was nogal een knappe vrouw waar die Duitsers zich voor uitsloofden: een naamgenoot, misschien familie, van diezelfde griet die de aanleiding was dat ik daar weggestuurd werd.

Nee, ik had geen interesse in haar, een tamelijk sympathieke vrouw, met een vent erbij.
Ze hadden een commercieel belang. Ze hebben de zaak vlak daarna overgenomen.
Ze gingen ze er misschien van uit dat ik haar ook wel zag zitten.

In het bovenstaande geval was die man geen Duitser. Tamelijk donker was hij.
Zeker dat ze zo zijn. Net als in de familiebelangensfeer van de Turken.
Zo zit de commercie daar in elkaar. Cosa Nostra.

Reageer
gravatar

Dezelfde facetten speelden bij de net gescheiden vrouw Mieke met een vriend en boerderijmuseum Goemanszorg toen er een nieuw dak op moest en het hele ouderwetse verhaal verbouwd werd door Bouwbedrijf Boogert met glazen etalage (raamprostitutie) en al. Met de door de koningin gelauwerde Ria (het brein achter het geüpdate watersnoodmuseum) waaromheen mensen ontslag namen dan wel kregen en elkaar in de hyperventilerende kliek af begonnen te maken. Officieel zullen ze zeggen: maar er was niets aan de hand joh, wij hebben helemaal geen ruzie. Wat is er aan de hand met je? (Alleen met jou). In die sfeer ontslaan altijd de meest humane stellingnames over buitenlanders.

gravatar

“Connie van een geheel andere wijk”, jouw repertoire aan bijdragen is syntactisch en semantisch wat beperkt. Kan ik me ook wel voorstellen; je maakt -heel kundig- van een gebrek een principe. Als je inmiddels in slaap bent gevallen: Welterusten!

gravatar

In daar opzicht Jammer dat Verdonk uit beeld is verdwenen. U herinnert zich “ijzeren Rita” nog wel toch? Daar hadden we toch een lol van kunnen hebben op BuZa! En (toeval of niet) ze was nog van de juiste partij ook..

Reageer
gravatar

Het adagium ‘feitenvrij’ zou best eens uitgevonden kunnen zijn door Rita. En ook ‘gespeend van wetenschappelijke onderbouwing’. Ik heb me altijd afgevraagd of ze uit haar onderbuik, of uit de boodschappentas schoot.
Pas na de strijd tegen Rita werd Rutte wie we nu kennen. Daarvoor was hij luberaal.

gravatar

Sigrid Kaag zou dit juist goed kunnen: ze spreekt 6 talen vloeiend en kan dus rustig in een andere taal de grootst mogelijke onzin uit slaan zonder dat iemand in Nederland dat in de gaten heeft.

Reageer
gravatar

Ik neem mijn vorige bericht terug, want Wilders zit wat denken betreft op dezelfde lijn als Stef Blok.

gravatar

Arie: vanuit dit specifieke historisch/feministisch perspectief zijn dan wellicht ook Patty Brard (klysmaatje?) en Bonny St. Clair (borreltje?) en/of Yvonne Kroonenberg (“Alles went, behalve een vent”) goede proposities:, alle drie in bezit van VOG en officieel #MeToo goedgekeurd