Grigvovan / Shutterstock.com

Russische trollen hadden eigenlijk niets toe te voegen aan Nederlandse twitteraars

'Mensen zeggen hier uit zichzelf al de verschrikkelijkste dingen'

Hun opdracht was om het Nederlandse publieke debat te beïnvloeden, maar toen een paar honderd Russische trollen zich eenmaal hadden gemengd tussen de Nederlanders op sociale media, zagen ze dat er weinig werk te doen was. “Nederlandse twitteraars zeggen zelf al de verschrikkelijkste dingen, daar hebben wij niets meer aan toe te voegen.”

“Ik schrok me eerlijk gezegd een hoedje”, stelt pussyFucker_3000. “Ik begon rustig met het retweeten van een foto van een varkenskop maar al snel zag ik dat 200 mensen hetzelfde hadden gedaan en daar nog een hoop racistische scheldpartijen aan toe hadden gevoegd. Ik dacht: zo, dat wordt een makkelijke klus hier.”

Later ging pussyFucker_3000 zich toch overbodig voelen. “We werden hier door de Internet Research Agency naartoe gestuurd om de zaak flink te polariseren, maar bij aankomst zagen we dat mensen dat zelf al hadden gedaan. En eigenlijk veel beter dan wij dat kunnen. Als je sommige timelines leest, dan voelt het werk van een Russische troll in het Nederlandse publieke debat toch een beetje als water naar de zee dragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wil je contant geld verdienen via internet vanuit je woonkamer, werk gemakkelijk met je computer of laptop gedurende 2 uur per dag, verdien $ 8397 per week en word elke week betaald terwijl je je werktijd bepaalt. Probeer het dan eens uit….

Reageer