Der Postillon

Voedselschandaal: smurfgehalte in smurfenijs vaak lager dan 20 procent

Wat erop staat, zit er ook in. Daar gaan we als klant van uit bij een aankoop. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt echter dat de hoeveelheid smurf in het populaire smurfenijs vaak maar 20 procent is of minder. Veel ijsverkopers lengen het ijs onbeperkt aan.

Het testpanel heeft het ijs van 24 ijssalons in grote steden getest. Het resultaat was vrijwel overal hetzelfde. “Het smurfgehalte ligt in sommige gevallen zelfs onder de 15 procent, wat niet eens een halve smurf per bolletje is”, legt voedselchemicus Tanja Raemaker uit. “De rest is vaak een mix van water, eiwit, blauwe kleurstof, suiker en plantaardige olie.”

De Consumentenbond wil nu ook boerenyoghurt, zigeunerschnitzels en Kinder Bueno onder de loep nemen. Het is te hopen dat daarbij niet dezelfde trucs worden gebruikt.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb gehoord dat om de kosten te drukken er ook Snorkels, Muppets en blauwe Fraggles doorheen worden gemengd. Dat is natuurlijk belachelijk als je bedenkt dat er mensen zijn die daar allergisch voor zijn of het niet willen eten uit geloofsovertuiging.

Reageer
gravatar

De enig mogelijke politiek van het materialisme is chantage, alleen op dat vlak kent de gierigaard enige ‘intelligentie’.

gravatar

Bouwvakkers met hun platte kop worden bijna als heilig beschouwd. Ze zijn nu weer bezig met wegberastering (betonnen raster-tegels) op de laatste kleine weggetjes. Zodra ik ergens kom beginnen ze zich zorgen te maken op dat vlak.

gravatar

Maitreya. Hebben bouwvakkers nog steeds een platte kop? Vroeger misschien, toen ze nog twee zakken cement op hun kop de bouwladders op moesten sjouwen. Met “plat” denk ik nu eerder aan de etnische minderheid van advocaten die met “waarheidsvinding” hun criminele clientèle uit de bak proberen te houden. Soort zoekt soort, tussen “gebefte” en “geboefte” is ook maar één (1) letter verschil.

gravatar

We hebben op de kinderboerderij een mest en kots- overschot.Kinder-Bueno en ijsjes zullen wel wat duurder worden.

Reageer
gravatar

Het probleem is vooral dat de tekenaar (Peyo) niet zulke geweldige aantallen Smurfen (en maar één Smurfin) heeft getekend om Gargamel en zijn smurfenfobe kat niet smurfmoe te maken.De aanmaak van Smurfen is daardoor ook maar beperkt mogelijk want Smurfen zijn seksueel niet erg actief. Vandaar.

gravatar

Geleerden zeggen dat er veel koolstofdioxide in de lucht zit en dat het ook steeds meer wordt. Nou, als ik uit het raam kijk is alles kraakhelder. Geen zwart spul te zien! Waar hebben ze het over. Die lui drinken zeker smurfenbier.

Reageer