PvdA / Flickr

Liefhebbers mensenrechten Rusland vallen na 15 juli in zwart gat

Liefhebbers van mensenrechten in Rusland kunnen nog tot 15 juli hun hart ophalen. Tot die tijd respecteert de overheid ruimhartig de mensenrechten van seksuele en andere minderheden in het land. De grote finale van de tolerantie in Rusland is al over tweeënhalve week. Daarna moeten fans van acceptatie van minderheden weer jaren wachten.

“De tijd vliegt!”, zegt mensenrechtenliefhebber Natalya. “De tolerantie is alweer bijna halverwege. We hebben nu al zoveel mooie momenten gehad: Igor is niet in elkaar gebeukt, Pjotr heeft zijn tanden nog. Gisteren zag ik een zwarte man een tram instappen die niet bespuugd werd.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Ook het Kremlin zelf viert een klein feestje. “Het kost wat, maar als je ziet wat tolerantie de laatste tijd voor ons imago heeft gedaan: het is verbluffend. We hebben amper een oproep tot boycot gehoord”, zegt een woordvoerder van het Kremlin.

De FIFA en sponsoren van het WK roemen het ruimhartige beleid van het Kremlin. Een FIFA-woordvoerder: “Deze tijdelijke luwte in de repressie van homo’s en andere minderheden laat zien dat de beslissing om het toernooi in een autocratie als Rusland te houden toch de juiste is geweest. Iedereen doet nu een paar weken lang alsof Rusland een normaal land is waar LHBT’ers, dissidenten en journalisten niet voor hun leven hoeven te vrezen. Zonder WK was dat ondenkbaar geweest.”

De FIFA kijkt al uit naar het WK in Qatar over vier jaar. “We hopen dat de overheid daar leert van de Russen. Het moet heerlijk zijn voor die stadionbouwers als ze daar een maandlang even niet kunnen sterven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja lach maar om die Russen. Kijk ook eens naar ons eigen land. Bijvoorbeeld in de Amsterdamse binnenstad kunnen homo’s maar eens per jaar in het openbaar probleemloos schaars gekleed met elkaar tongen op een boot.

Reageer