Monkey Business Images / Shutterstock.com

Belastingdienst vraagt kleinkinderen om hulp met digitale aangiftes

‘Wij zijn niet zo goed met computers’

De Belastingdienst heeft steun van buiten ingeroepen om de computerproblemen binnen de organisatie de baas te kunnen: de fiscus heeft zijn kleinkinderen om hulp gevraagd. “Wij zijn niet zo goed met computers.”

“Wij weten nooit precies waar we moeten klikken met de muis”, legt directeur-generaal Jaap Uijlenbroek uit. “Stel je voor dat we twee keer klikken op een verkeerde knop en dat we dan per ongeluk de motorrijtuigenbelasting kapot maken. Onze kleinkinderen zijn daar een stuk handiger in. En volgens mij vinden ze het nog leuk om ons te helpen ook.”

Uijlenbroek staat er van te kijken hoe behendig jonge mensen zijn met computers. “Het gaat allemaal zo snel, maar jonge mensen zijn daar heel erg goed in. Die zitten soms wel elke dag achter de pc. Als je ziet hoe enthousiast die daar mee bezig zijn snap je pas echt: computers zijn de toekomst. Misschien kunnen we op een dag zelfs met burgers communiceren via de computer.”

Als bedankje voor het helpen met 12 miljoen aangiftes krijgen de kleinkinderen van de Belastingdienst een sprits en een pakje chocomel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bitcorns zul je bedoelen. Ik heb er zelf 1 in m’n handen gehad, was een PowNews presentator die me een heel gunstig aanbod deed 0_0