Shutterstock / Sirozy

Shutterstock / Sirozy

Belastingdienst deed 5 verdachtmakingen per dag richting het oosten

De Belastingdienst ligt wederom onder vuur in verband met etnisch profileren. Vandaag is naar buiten gekomen dat de dienst jarenlang dagelijks vijf keer een verdachtmaking deed richting het oosten.

Zelf is de dienst zich van geen kwaad bewust. “Het klopt dat we dat doen, maar dat doen we al jaren. Dat is beleid hier. Op gezette tijden wenden we ons tot het oosten en doen we een willekeurige aantijging van fraude, waarna we de hele administratie van een instantie die ons niet aanstaat binnenstebuiten keren”, laat een woordvoerder weten.

Volgens de Belastingdienst is het de normaalste zaak van de wereld dat dit gebeurt: “Iedereen moet kunnen verdachtmaken wie hij wil. Zo denken we hier. Dat zit in onze bedrijfscultuur opgesloten. Eigenlijk vinden we het behoorlijk bekrompen dat wij hier nu op aangevallen worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *