Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Shutterstock / Jeroen Meuwsen Fotografie

Kamer: nieuwe Bulgarenfraude keihard aanpakken en nieuwe toeslagenaffaire veel te ruim compenseren

Het bericht dat de FIOD een onderzoek begint naar nieuwe fraude met toeslagen door Bulgaren komt hard aan in politiek Den Haag. De Tweede Kamer eist van het kabinet dat de fraude keihard wordt aangepakt en dat de daaropvolgende nieuwe toeslagenaffaire veel te ruim wordt gecompenseerd.

"Ik schrik hiervan", zegt NSC-leider Pieter Omtzigt. "Ik wil van de staatssecretaris weten hoe het mogelijk is dat we tien jaar na de Bulgarenfraude kennelijk zo soft met mensen omgaan dat er gewoon weer misbruik gemaakt kan worden van het systeem. Heeft het kabinet dan niets geleerd, vraag ik me af. Ik wil vóór morgenmiddag weten wat de staatssecretatis gaat doen om mogelijke fraudeurs zo streng mogelijk aan te pakken."

Een Kamermeerderheid steunt ook een motie van NSC om de uit de harde aanpak voortvloeiende tweede toeslagenaffaire zo ruim mogelijk te compenseren. Omtzigt: "Het is een schande dat in een land als Nederland burgers vermalen zullen worden door de overheid vanwege de keiharde fraudeaanpak die het kabinet zal invoeren. Ik wil vóór morgenmiddag weten hoe de staatssecretaris ervoor gaat zorgen dat allerlei mensen die nauwelijks slachtoffer te noemen zijn zo ruim mogelijk worden gecompenseerd."

Omtzigt wil bovendien vóór morgenmiddag van het kabinet weten hoe het mogelijk is dat allerlei mensen die nauwelijks slachtoffer te noemen zijn veel te ruim zullen worden gecompenseerd terwijl de echte slachtoffers veel te lang zullen moeten wachten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *