Jeroen Meeuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meeuwsen Fotografie / Shutterstock

Yesilgöz duidelijk: ‘We staan vierkant achter optie waarvan we niet precies weten wat het is’

Als het aan VVD-leider Dilan Yesilgöz ligt, is de oplossing voor deze impasse in de formatie heel duidelijk: een extraparlementair kabinet. “We staan vierkant achter de optie waarvan we niet precies weten wat het is. Het lijkt ons klip en klaar dat dit het moment is om flink te gaan experimenteren.”

“Voor ons is er geen twijfel: we gaan voor de optie die vrijwel niemand in de Kamer helemaal begrijpt. Het is heel duidelijk wat Nederland nu nodig heeft: een primeur op onontgonnen terrein. Dan kun je wel heel flauw gaan lopen roepen dat we niet weten waar we mee bezig zijn, maar de rest van de Kamer weet dat ook niet. Dus wie is er hier nou maar wat aan het roepen? Ik bedoel maar.”

De VVD-fractieleider heeft ondanks de kritiek van onder meer Henri Bontenbal (CDA) en Stephan van Baarle (Denk) alle vertrouwen dat op termijn wel duidelijk gaat worden wat de VVD precies voor ogen heeft: “Wat dat betreft is het hartstikke fijn dat de nieuwe informateur voor ons gaat uitzoeken waar nu precies voor aan het pleiten zijn.”

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *