Iakov Filimonov / Shutterstock.com

Steeds meer ouders wonen nog thuis

‘Stiekem wel gezellig om bij de kinderen in de buurt te zijn’

Steeds meer ouders wonen nog thuis. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Bleef in 2010 nog tien procent van alle ouders tot hun vijftigste bij hun kinderen wonen, in 2018 is dat gestegen tot bijna een derde.

Robbert Aalbersberg uit Drachten is een thuiswonende vader met twee kinderen: “Ik snap dat het gebruikelijk is dat je als vader op een gegeven moment het huis uit gaat, zeker naarmate je zelfstandiger wordt en een vaste affaire krijgt. In mijn geval is dat er nooit van gekomen en ik vind het eigenlijk wel prima zo. Mijn vrouw vindt het stiekem wel gezellig om bij de kinderen in de buurt te zijn.”

Ook dochter Janice heeft er voorlopig geen problemen mee dat haar ouders nog in het ouderlijk huis wonen: “Zolang ze meehelpen in het huishouden, vind ik alles best.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Krijg ze het huis niet meer uit. Al vijftig jaar niks dan ellende.

Op rantsoen van rijst en meelwormen gezet, telefoon geblokkeerd en het luchten beperkt tot 30 min per dag.

Heb ze gedwongen 4 krantenwijken te nemen, vakkenvullen bij de appie, keiharde metal tot 3 uur snachts, weken achtereen smorgens boren met een klopboor, niks helpt.
Een blok aan mijn arme been. HELP!

Reageer
gravatar

Krantenwijk? Je hebt meer aan een ouder die als CEO bij Shell of Unilever bijklust. Die zijn bijna nooit thuis.

gravatar

Elke avond zeg ik het Onze vader. En moeder natuurlijk ook, dat ze na al die jaren eens moeten oprotten en een kamer moeten zoeken.Ik loop zelf ook al tegen de tachtig! Ik wordt te oud voor die harde operette muziek de hele dag ook nog.

Reageer
gravatar

Het toenemend aantal scheidingen is in het SCP-onderzoek ten onrechte niet betrokken.
Die toename heeft namelijk de volgende consequenties:
– het aantal nog samen thuiswonende ouders neemt juist af,
– het aantal kinderen dat weer bij moeder en/of vader gaat wonen, neemt toe.

Reageer
gravatar

Correctie:

lees de zin van de heer Steeds als

”Het toenemend aantal scheitingen is in het SCP-onderzoek ten onrechte niet meegenomen.

gravatar

Nee, nee, hier wil ik toch de repliek op de correctie van de door de heer Steeds geschreven zin, ah.. verbeteren. “Meegenomen” is hier duidelijk beter dan “betrokken”.

gravatar

“Meegenomen” wil niet zeggen dat het onderwerp ook echt bij het onderzoek “betrokken” is. Bijvoorbeeld, politici beweren vaak iets meegenomen te hebben, maar doen er meestal niks mee. Betrokkenheid legt meer verplichtingen op.

gravatar

Domme gans die mij na-aapt, wat een valse analogie. Leg mij eens uit wat de overeenkomst is tussen onderzoek en afwassen van bestek.

gravatar

U speelt. vals, zogenaamde juffrouw!
We hadden het over de semantiek van het begrip ‘meenemen’.
Wanner u iets meeneemt, bijvoorbeeld in uw besluitvorming (dat heet overdrachtelijk taalgebruik), hetzij bij de afwas (letterlijker, maar nog steeds een stijlfiguur) verwaarloost u het voornoemde ‘iets’ vervolgens dan?

Ik dacht het niet.