Anatoliy Cherkas / Shutterstock

Kun je een betekenisvolle relatie met elkaar hebben zonder Snapchat-streak?

'Nee'

Kun je van iemand houden, kun je iemand als vriend hebben, kun je iemand waarderen, kun je kort gezegd een betekenisvolle relatie met iemand hebben, zonder dat je een Snapchat-streak onderhoudt? Dat is een vraag die steeds meer jonge mensen zichzelf stellen.

De 17-jarige Lindsey denkt van niet: “Als je echt om iemand geeft heb je met die persoon een Snapchat-streak. Anders wordt het allemaal wel heel erg vrijblijvend. Ik bedoel: waar bestaat je relatie anders uit? Vriendschap is in wezen niks anders dan elkaar elke dag een obligate selfie sturen omdat Snapchat dat van je verlangt. Citaat van de achterkleinzoon van Mahatma Gandhi.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Milou en Steven, beiden 16 jaar oud, hebben al drie maanden verkering. “Maar echt serieus werd het pas toen we een week geleden aan een Snapstreak begonnen”, vertelt Steven. “Iedere ochtend als ik Snap open en een zielloze foto met de tekst ‘Streak’ zie, weet ik dat ze echt van me houdt. Daar kan geen ontmaagding tegenop.”

Milou vult aan: “Zonder Snapstreak voelde het toch wat leeg. We gingen wel eens naar de film en bleven wel eens bij elkaar slapen, maar mijn vriendinnen vroegen me elke ochtend op het schoolplein of we al een streak hadden. Het duurde even totdat ik zeker wist of ik dat wel met hem wilde. Maar ik denk wel dat hij de ware is. Je eerste streak is toch iets bijzonders.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat is Snapchat? En een streak, is dat niet zo iemand die in z’n (of beter nog, haar) blootje langs rent bij een evenement of live-uitzending?

Reageer
gravatar

Al wel 7 duimpjes omhoog, tegenover 0 tot 2 voor de anderen. Die vertrouwde VBKN-formule kan niet stuk, er is voldoende support voor het handhaven van de Nederlandse oer-woordenschat!