European People's Party, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

European People's Party, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons

De Jonge gebruikte Snapchat voor werkcontact

Uit onderzoek is gebleken dat Hugo de Jonge regelmatig Snapchat gebruikte voor werkcontact. Daardoor zouden selfies en belangrijke informatie over de coronacrisis na 24 uur weer zijn verdwenen. De oppositie vraagt om opheldering.

“Ik kan mij herinneren dat u mij een keer rond middernacht een snap stuurde met de vraag ‘mondkapjes bestellen: doen of nah?’ met op de achtergrond een zwart-wit foto waarin u uw shirt omhoog in uw mond houdt en uw sixpack aanspant. Waar is die snap nu gebleven?”, zegt Laurens Dassen. “Dat soort dingen horen via de werkmail te gaan.”

“Hoe kunnen we nu onderzoek doen?”, zegt Pieter Omtzigt verontwaardigd. “U kunt toch niet van ons verwachten dat we al uw snaps screenshotten? Ik heb er misschien nog twee: die van dat u een foto met flits maakte van uw avondeten en daarbij schreef ‘iemand leuke slogan om jongeren direct na hun vaccin de club mee in te sturen? Hmu!’, en die ander van dat u samen met Sywert van Lienden aan het bowlen bent en dan schrijft ‘the boys are back in town’ met zo’n honderd-emoticon erachter. Maar ik wist ook: als ik alles ga screenshotten, dan is het straks einde streak.”

De Jonge heeft nog niet inhoudelijk gereageerd op de oppositie. Wel heeft hij een snap gestuurd, waarin hij in zijn joggingbroek op de bank zit, met de tekst ‘Success breeds true enemies and fake friends. Keep your circle tight fam.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gedaan. Naar welk adres kan ik het faxen? Of heb je liever een briefkaart? Emaille mag natuurlijk ook!