Branislav Nenin / Shutterstock.com

Super! Deze vrouw zit niet meer de hele dag op social media en alleen nog de hele dag op alle nieuwsapps

Goed nieuws. Het is Eline gelukt om af te kicken van haar social media-verslaving. Kort geleden zat ze nog de hele dag op Instagram en Snapchat. Maar inmiddels is het rapport van haar schermtijd drastisch veranderd: ze zit nu alleen nog de hele dag op alle nieuwsapps.

“Ik zat vaak wel zeven uur per dag op social, het was echt een verslaving. Heeft veel effect op je hoor, dat continu vergelijken met anderen. Heel blij dat ik daar nu vanaf ben.” Eline laat ons trots haar schermtijd van gisteren zien. “Zie je, alleen nog veertien uur nieuws-apps: NOS, AD, Volkskrant, Parool, Nu.nl, alles. En als ik die heb gehad even tussendoor The Guardian en New York Times, voor ik weer opnieuw begin. Dan staan er op alle tijdlijnen weer nieuwe posts.”

Eline is vooral blij dat ze zich, sinds ze niet meer op Instagram zit, niet meer zo onzeker over zichzelf voelt. “Nu ben ik gewoon onzeker over de toekomst, alles en iedereen.”


Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *