William Hager / Shutterstock.com

Dirk (61) is nog steeds ingeschreven bij zijn studie

‘Anders mag je geen stage lopen’

De 61-jarige Dirk heeft 36 jaar geleden een 7.8 gehaald voor zijn masterscriptie over machtsrelaties op koffieplantages in Guatemala. Toch heeft hij niet meteen zijn diploma aangevraagd en zich uitgeschreven. “Dan kun je geen stage meer lopen.”

“Het studentenleven bevalt me gewoon te goed”, vertelt Dirk vanuit zijn studentenkamer op Uilenstede. “Je mag ingeschreven staan bij Studentenwoningweb en krijgt elke maand stufi. Daarnaast mag je vaak met korting naar allerlei musea. Ik zou er niet aan moeten denken om dat allemaal op te geven.”

Dirk sjokt naar buiten en legt een lege fles wijn op het balkon. Als hij terug is: “Ik heb ook nog gewoon geen zin om het werkzame leven op te pakken. Dan wordt alles zo definitief. Eigenlijk wil ik voordat ik de pensioengerechtigde leeftijd bereik nog een jaartje reizen. Thailand lijkt me heel vet. Ik hoor daar veel goede verhalen over hier op de gang.”

Zij kleinkind Emma vindt het wel een beetje vreemd dat opa nog studeert. “Maar het is ook wel gezellig om met hem op dezelfde verdieping te wonen”, vertelt de 21-jarige rechtenstudent. “We spelen af en toe een potje Kolonisten van Catan. Of gebruiken samen drugs bij mij op de kamer. Wie kan zeggen dat ie zo’n band heeft met z’n opa?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Alleen fascisten, of ook anti-fascisten en/of anti-anti-fascisten ? Doet een beetje denken aan een vorige escalerende wapenwedloop: eerst raketten, toen anti-raketten. Daarna anti-raket-raketten, onvermijdelijk ook anti-raket-raket-raketten en toen stortte gelukkig de Russische begroting in.
Vandaag is actueel de Chinese/Noord Koreaanse Zijderups anti-anti-raket-raket met kernkop waar DJ Trump zich over ontfermt en in Nederland de Processierups-plaag de verdelging waarvan in handen wordt gelegd van de Brandweer.

gravatar

En ze moeten ophouden buitenlandse studenten te financieren.
Zo kunnen onze bloedeigen Dirken straks niet meer studeren!

Raken we tenminste ook eens af van dat irritante Dunglish in de leslokalen.
Of nog irritanter Indlish of andere varianten die niet eens meer te verstaan zijn.

gravatar

Wanneer is kleindochter Emma van plan af te studeren? Na opa’s overlijden? Of mag je als post-doc je promotie ook afwachten in een studentenflat? Dat biedt dan wel weer perspectief voor Dirk. En zijn kleindochter. The family that lays together, stays together