Mstyslav Chernov/Unframe / Wikimedia Commons

Middellandse Zee weigert nog langer migranten op te nemen

Beslissing heeft grote gevolgen voor EU

In navolging van Italië weigert nu ook de Middellandse Zee nog langer migranten op te nemen. De zee is het beu om grote hoeveelheden bootvluchtelingen welkom te heten terwijl anderen geen verantwoordelijkheid nemen.

De Middellandse Zee nam de afgelopen jaren telkens duizenden migranten op. De beslissing om daarmee te stoppen heeft daarom grote gevolgen voor de Europese Unie, die er tot nu toe op kon vertrouwen dat een deel van de bootvluchtelingen al werd opgevangen voor het bereiken van de kust.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

In de Middellandse Zee zijn veel problemen met de nieuwkomers. Slechts 15% spreekt de taal en minder dan 10% heeft werk gevonden. Sinds vorig jaar is het maatschappelijk draagvlak voor de vluchtelingenopvang sterk afgenomen nadat een minderjarige tonijn in z’n lip was gestoken met een haakje. De oorspronkelijke bewoners wezen al snel naar een asielzoekerscentrum in de Baai van Kotor.

Volgens de zee heeft ze al genoeg problemen, zoals milieuvervuiling en massatoerisme. Mensensmokkelaars zijn boos: “Wij moeten nu via Kaap de Goede Hoop. Dat is ontzettend om en het is nog maar helemaal de vraag of dat veiliger is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt me wel goed voor de haaienstand.

Ik zag net het eerste stuk van Jaws. Het lijkt mij dat een lekke rubberboot of, nonchalant wat benen in het water, die beessies toch best plezier doen.

Reageer
gravatar

Met een miljard immigranten zal Europa groter zijn dan China, met meer consumenten, en dat staat hoog in het vaandel van de EU.

Reageer
gravatar

Het enige dat de europeanen kunnen doen is het leeglopende Afrika (weer) inpikken en massaal daar naar toe verhuizen. Is wel erg warm.

gravatar

Europa kan Afrikaanse immigratie voorkomen door niet zulke belachelijke hoge importbelasting op Afrikaanse producten te heffen.

Bijvoorbeeld: rietsuiker uit Afrika kan niet concurreren met suikerbieten uit Europa omdat de EU de suikerbietenindustrie subsidies geeft. Subsidie samen met de importbelasting zorgen ervoor dat producten uit Afrika veel te duur zijn. Oftewel, het is moeilijk om een redelijk inkomen te vergaren voor een Afrikaan.

?Eigenlijk is dat geen eerlijke handel.?

Corrie.

gravatar

Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten hoe
Vluchten kan niet meer, ‘k zou niet weten waar naar toe
Hoe ver moet je gaan
De verre landen zijn oorlogslanden
Veiligheidsraadvergaderingslanden, ontbladeringslanden, toeristenstranden
Hoe ver moet je gaan
Vluchten kan niet meer

Reageer
gravatar

Nee Corrie, die kiwi.com heeft voor mij nog nooit gewerkt: ondanks verwoede pogingen is emigreren naar kiwiland al sinds 1992 zo goed als onmogelijk. Ik snap dan ook niet hoe ze op deze manier goedkope enkele reizen naar Auckland of Christchurch kunnen aanbieden als H.M.customs & immigration je toch niet toelaten in kiwiland.

gravatar

Sorry, mijn naam is Corrie. Ik ben van Hiernaast, en over moslims en vluchtelingen raak ik maar niet uitgeraasd.
Geert Wilders is mijn grote held, ja dat weet men inmiddels al wel bij de speld.
Ik heb geen leven en reageer altijd als eerst. Niet zo gek, want ik profiteer van een uitkering en heb niet eens gestudeerd.
Ik maak maar eens een einde aan deze tirade. Maar onthoud 1 ding: vluchtelingen zijn de bron van al het kwade!