Shutterstock/Halfpoint

Noa heeft dit weekend antwoorden bedacht op de vraag wat ze heeft gedaan dit weekend

'Ik was continu op plekken die niet mijn huis zijn met vrienden'

De 24-jarige Noa is afgelopen weekend hele dagen thuisgebleven. Zo kon ze zich rustig voorbereiden op het moment dat anderen haar sociale leven zullen toetsen met vragen over wat ze heeft gedaan dit weekend.

“Ja god, wat heb ik gedaan? Zaterdag lekker rustig aan, maar toen was ik ook enorm brak van vrijdag nog, toen ik de hele nacht met vrienden was, in de stad, met vrienden”, oefent Noa op een zondagmiddag vanaf haar comfortabele bank. “En zondag met vrienden was ik ook niet thuis de hele tijd, maar heb ik alcohol gedronken met wat mensen in horecagelegenheden, ver van mijn woning.”

Het is bijna maandag, de dag waarop ze mogelijk door de mand gaat vallen als iemand die het fijn vindt om thuis te zijn. Noa vreest dat haar antwoorden nog niet overtuigend genoeg zijn. “Ik heb er in alle drukte niet echt meer tijd voor gehad. Ik was continu op plekken die niet mijn huis zijn met wat vrienden, en dan kom je er toch niet echt aan toe. Omdat het zo gezellig was continu, op locaties enzo met vrienden. Zo gaat dat he, met dat weekend.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oorspronkelijk werd social media in de bajes ingevoerd.
Al snel vervaagde het onderscheid geheel.

gravatar

Is jezelf punten geven erger dan onder verschillende namen op jezelf reageren?

Antwoord: nee. Dat laatste is zelfs erger dan Corrie met haar coffiemonster.

gravatar

Oordeelt niet, opdat gij niet geoordeeld wordt; want met het oordeel, waarmede gij oordeelt, zult gij geoordeeld worden, en met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden. Wat ziet gij de splinter in het oog van uw broeder, maar de balk in uw eigen oog bemerkt gij niet? Hoe zult gij dan tot uw broeder zeggen: Laat mij de splinter uit uw oog wegdoen, terwijl, zie, de balk in uw oog is?

Mattheus 7:1-4

gravatar

Toch zijn er destijds onder het volk ook valse profeten opgetreden, en zo zullen er ook onder u dwaalleraren verschijnen. Ze zullen met verderfelijke ketterijen komen en zelfs de meester die hen heeft vrijgekocht verloochenen.

2 Petrus 2:1-3

gravatar

De chefhoofdreacteur, klassenvertegenwoordiger, ik heb ook altijd al de beste van de klas moeten zijn. De puntentelling, daar kom je nooit vanaf.

gravatar

Beste Noa,

Dit is een bekend en aloud probleem, waarvoor mij al vanaf april 1934 een oplossing wordt gevraagd.

Het verschil met nu is dat vroeger veel mensen dachten dat zij hun vrienden op elk moment via de achterdeur konden lastigvallen. Thans is die ouderwetse achterdeur vervangen door draagbare telefoontoestelletjes en met name door WhatsApp.

De oorzaak was en is onbehouwen nieuwsgierigheid. Die in de afgelopen 84 jaar onveranderd gebleven. Lees daarom voor de oplossing mijn bijdrage in de Libelle-uitgave van Kerstmis 1934.

Reageer
gravatar

Ik heb er alle begrip dat u er destijds wel 8 maanden over hebt moeten doen om tot een doorwrocht antwoord te komen. Het is niet het eenvoudigste probleem dat men u daar voorlegde.

gravatar

Aan de Redactie van De Speld!!!!!

Die Lieve Lita is natuurlijk weer een karakter van de reageerder die o.a., de heer Steeds en vele andere zogenaamde persoonlijkheden opvoert met hun afbeelding!!!!! Die querulant moet onderhand halt worden toegeroepen!!!!!!!!!!
DOE DAAR WAT AAN!!!!!!!!

Ik zal het goede voorbeeld geven: HALT!!!!!!

gravatar

Ik heb allemaal berichtjes geplaatst op het Speldforum en constant gekeken of iemand dat heeft gewaardeerd. Maar ja, hoe vertel je dat op kantoor?

Reageer
gravatar

Simpel, jezelf punten geven. Schaam je niet, want dat doen de meeste reageerders.

Sommige slimmeriken weten zelfs hoe zij via sluikse wegen zichzelf heel veel punten kunnen geven.
Maar daar weet ik niks van.

gravatar

Euhm, de scores an sich waren het punt niet. Ik zit nu op kantoor en straks komt er iemand op me af met de vraag hoe m’n weekend was. Dan kan ik toch niet aankomen met: “Ik heb iets lolligs op het forum van de Speld gezet en toen kreeg ik wel 6 [of 6000 – red.] likes!”?