Christian Bertrand / Shutterstock.com

Waarom kan het niet altijd feest zijn?

Het wordt vaak stellig verkondigd: het kan niet altijd feest zijn. Maar de laatste tijd worden er steeds vaker vraagtekens geplaatst bij die uitspraak. Een groeiende groep mensen vraagt zich af: waarom niet?

Volgens Party-Roy, expert op het gebied van feest, is er geen enkele reden waarom het niet altijd feest zou kunnen zijn: “Welbeschouwd is “feest” een georganiseerde situatie waarin een groep mensen zich feestelijk gedraagt. Het is geen natuurverschijnsel, we kunnen het gewoon zelf scheppen. We hebben er altijd zelf voor gekozen om feesten eindig te maken, maar voor zover ik kan zien zijn er geen praktische obstakels om het altijd feest te laten zijn. Let’s gooo!”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Vanuit de Tweede Kamer klinken echter stemmen die beweren dat Party-Roy een te eenvoudige weergave van zaken geeft. Gert-Jan Segers van de ChristenUnie benadrukt dat feest verschillende bijeffecten heeft die vaak buiten beschouwing worden gelaten: “Er wordt te gemakkelijk vergeten dat er iemand is die het feest moet gaan betalen. En dan heb ik het nog niet eens over de negatieve gevolgen voor milieu en volksgezondheid. Party-Roy kan dat verantwoordelijkheidsgevoel blijven uitstellen door het altijd feest te laten zijn, maar ik vraag me dan wel af wie al die confetti gaat opruimen.”

Er zijn ook mensen die de hele discussie overbodig vinden. Volgens hen ís het immers al altijd feest. “Het leven is een feestje”, stelt professioneel levensgenieter Margje van Staal. Al wil ze daar nog wel een kritische kanttekening bij plaatsen. “Maar je moet wel zelf de slingers ophangen.”

Dat laatste is volgens Party-Roy niet eens nodig. “Ik heb daar gewoon een mannetje voor. Hij heeft twee jaar geleden een aantal slingers opgehangen en ik heb ze gewoon nooit meer weggehaald.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zit al dertig jaar op het zelfde feestje en niemand durft als eerste te vertrekken,er zitten steeds meer gemummiviseerde feestgangers op een bank.Ik kan er niet om lachen.Iemand moet afwassen eigenlijk.En de wijn is ook al jaren op.Raar.

Reageer
gravatar

Wat zie meisjes trouwens in het paars of groen verven van hun haar?

En denken ze trouwens werkelijk, temidden van een miljoen andere Nederlanders die hun broek bij de knieën open hebben geknipt, dat ze origineel en vet koel zijn?

Mode is voor mensen zonder smaak.

gravatar

Mogelijk zijn zij allen op het verkeerde feest beland. In dergelijke omstandigheden is het een plezier van jewelste als je een excuus hebt om op een elegante wijze weg te komen, bijvoorbeeld door naar de wc te ‘moeten’. Daarmee meen ik het mysterie van de combinatie ‘glunderend gezicht en omhooggestoken vinger’ te hebben ontrafeld.

gravatar

De dames op de foto doen mee aan de verkiezing van miss Okselfris, wat voor de één een feestje is en voor de ander weer niet.

Reageer
gravatar

Meneer de Stroopwafelkoning, ik heb uw product geprobeerd, maar ik ga toch liever terug naar mijn vertrouwde dealer.

gravatar

Deze ontwikkeling is een bedreiging voor de vraag “Waar is dat feestje?”. Immers als het altijd feest is is er geen sprake van een plaats of een tijd en is het antwoord altijd hetzelfde: “Hier en daar”.

Reageer
gravatar

Als iemand een feestje kan bouwen met de genoemde seksorganen, ben jij het wel, Corrie. Dus kop op, met ons in het leven is het altijd feest. Of niet, meneer Viesmens ?

gravatar

Mevrouw Van Ernaast,

Is het u niet opgevallen dat meneer Van Hiernaast, alwaar u naast woont, helemaal geen vrouw is en evenmin een omgebouwde man ?

Ze liet meneer De Dappere zitten, omdat ze bang was dat haar bedrog uit zou komen.
Bovendien is haar uitspraak: “Het kan niet altijd feest zijn omdat het leven kut is en wij de lul zijn.” bepaald niet vrouwelijk. En dat kan ik weten.

gravatar

Ach, ook hier laat de redactie weer grote open kansen voor doel liggen. Over feesten dient natuurlijk prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens begenadigd feestbeest en trendlistener) aan het woord te komen hier in de Speld en zeker geen doorsnee Margje van Staal. Wat kan Staal nu weten?? Dus geachte redactie een laatste waarschuwing: brengt u als omindeskundige die dekselse Bokhoven, Bokhoven en driewerf nogmaals Bert Bokhoven terug of velen zullen met mij hun abonnement opzeggen! Nu is het nog niet te laat!!