Studio Speld / Shutterstock.com

Reizigers verzamelen zich rondom man die Amélie speelt op de stationssaxofoon

'Zo, nu ik'

Rond een uur of vijf galmde door de stationshal van Amsterdam Centraal de bekende melodie van Comptine d’un autre été. Een groep wachtende reizigers had zich verzameld rondom een man die de soundtrack van Amélie ten gehore bracht op de stationssaxofoon.

“Dat maakt het wachten toch een stuk fijner”, zegt reiziger Arnout (36). Zijn trein naar Ede-Wageningen is geannuleerd. Hij kijkt bewonderend hoe de oudere man met rood aangelopen gezicht de muziek van Yann Tiersen uit het blaasinstrument perst. Bij de laatste tonen druipt het spuug over het mondstuk van de saxofoon.

De samengekomen reizigers applaudisseren. De man buigt, pakt zijn koffer en vertrekt. “Zo, nu ik”, zegt Arnout. Hij stapt in het midden van de kring en neemt de stationssaxofoon prompt in zijn mond.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeetje Maria, je weet toch ook wel dat tijdens de langdurige spoedverbouwing van CS Utrecht Hauptbahnhof er wat verzakkingen en andere constructiefoutjes aan de dag zijn getreden die door de gemeente Utrecht zijn herbenoemd als “speelse architectuur”? Zo kun je -in ambtelijk jargon- van elke nood een deugd en van elke fout een principe maken.

gravatar

Ik heb altijd een piano willen hebben, dus dronk ik veel Red Bull, maar ik heb nog steeds geen vleugel, laat staan vleugels

Reageer
gravatar

Misschien Maandverband met vleugels gebruiken. Dan heb je in ieder geval vleugels.