Studio Speld / Wikimedia Commons & Ministerie Buitenlandse Zaken

Frans Timmermans heeft ons aangeboden de MH17-speech van Stef Blok te redigeren

‘You may remember the impressive speech of my predecessor, Mr Frans Timmermans’

Een opvallend bericht vanochtend in de mailbox van onze redactie. Frans Timmermans bood ons aan om de MH17-speech van minister Stef Blok bij de VN-Veiligheidsraad te redigeren. En wie zijn wij om zo’n genereus aanbod te weigeren? Bijgevoegd de toespraak van Blok, met aantekeningen van Timmermans:

Speech – aantekeningen Timmermans (PDF)


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

inderdaad. veel korter en manhaftiger zou zijn geweest als Blok zei: “Hiermee waarschuw ik Rusland voor het laatst!” En dan zou de vertegenwoordiger van Kameroen hebben gevraagd: “Who the fuck is Russia?”

gravatar

Dat moet dan de enige Kameroener zijn die de Engelse taal machtig is, want Kameroeners zijn toch van huis uit Francophonisch, uit Franstalig West Afrika?

gravatar

Mocht Timmermans’ aanbod worden afgewezen, dan stel ik graag mijn vaardigheden ter beschikking aan deze eervolle taak. Ik ben ook goed in redigeren. In alles eigenlijk wel.

Reageer
gravatar

Als het om buitenlandse zaken gaat ontberen wij bepaaldelijk nog steeds Wijlen Joseph Luns. Hij was pas een rasechte conservatieve en reactionaire politicus van groot statuur (1,95 meter). We missen hem inderdaad thans node.

Reageer