Rutte belt met Poetin om te zeggen dat hij een lul is

Premier brengt Nederlandse boodschap over

Premier Mark Rutte heeft donderdagochtend met de Russische president Poetin gebeld om hem te vertellen dat hij een lul is. Het telefoontje van Rutte volgt op het veto waarmee Rusland de oprichting van een MH17-tribunaal blokkeerde in de VN-Veiligheidsraad.

Het Kremlin bevestigt dat er een ‘open gesprek’ heeft plaatsgevonden tussen de twee regeringsleiders. Volgens Moskou verschillen Rutte en Poetin echter van mening over het waardeoordeel over de Russische president.

De Rijksvoorlichtingsdienst zegt dat de premier de Nederlandse boodschap heeft overgebracht aan Poetin en dat hij dat ook de komende tijd zal blijven doen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als reactie op het door Rusland verbranden van Nederlandse producten heb ik begrepen dat Nederland in als krachtige reactie laat weten dit met gelijke munt terug te willen betalen met het verbranden van Russisch aardgas en aardolie, aldus Rutten.

Reageer
gravatar

wat mekkert die Rutte en die Obama toch. De USA heeft als eerste land ter wereld de atoombom gegooid. Is de USA Hiroshma en Nagisakie vergeten. Nu is de USA het lieve jongetje in de klas. De wereld moet bang zijn voor de USA ….die zijn echt tot alles in staat.

Ruud

Reageer
gravatar

zo zo die mark durft zeg,zeker een blauwtje gelopen bij poetin.om dan gelijk de telefoon te pakken ,of wil hij toch het inzich krijgen en bied hij zich daar voor aan.Ja MARK AL DENK JIJ DAT JIJ DE BIG-BOSS IN NEDERLAND BENT,ZE DANSEN NIET ALLEMAAL NAAR JE ,PROBEER HET EENS BIJ EEN AZC,DAAR HEB JE MEER KANS???SUCCES.

Reageer
gravatar

Te laat, kinderachtig, en een nietsuithalende daad. Weg met rutte onze 1000 euro die we kregen moeten we nu per jaar extra betalen aan zorg, onze lonen zijn nog steeds niveau 1990 terwijl de uitgaven wel gestegen zijn om nog maar te zwijgen over asielzoekers of asieleisers die qua voorzieningen en financiën voor worden getrokken op de nederlanders met maar liefst 780 euro per maand boven op de bijstand wie worden er dan gediscrimineerd? Triest

Reageer
gravatar

Zit maar 1 ding op Ken, wordt ook asielzoeker. Zijn wij van je verlost en jij gaat een rijk leven tegemoet zonder extra zorgkosten.
Daaaaag.

gravatar

Laatste nieuws: het Kremlin heeft ‘s lands beste psychiater uitgenodigd in een poging de mentale schade die Poetin opliep door Rutte’s harde attaque te bezweren. Als Poetin niet vóór de volgende vergadering van de Veiligheidsraad weer o.k. is, kunnen we nog vele Russische veto’s verwachten, met name v.w.b. de import van Nederlandse land- en tuinbouwgewassen. Oei, dat gaat pijn doen bij de LTO en dus in onze huishoudportemonnee..

Reageer
gravatar

De mens achter Rutte.Moet je nagaan dat ze de problemen aan zichzelf te danken hebben. Het enige verschil is dat ze geen bierblikjes uit het vliegtuig kunnen gooien.

gravatar

Presidentje spelen, net echt…. wat moet het steken als een echte grote niet naar je luistert, weet R meteen weer waar hij in de geschiedenis staat! Wij moeten het ook altijd met druiloren doen…

Reageer
gravatar

mij hoor je niet, ik vindt het wel luxe,met de eerste keer lezen begrijp ik een tekst toch nooit,nu wordt mij ook eens de kans geboden dit voor een tweede keer tot mij door te laten dringen

gravatar

Presidentje spelen, net echt…. wat moet het steken als een echte grote niet naar je luistert, weet R meteen weer waar hij in de geschiedenis staat! Wij moeten het ook altijd met druiloren doen…

Reageer
gravatar

Rutte is, ondanks heftige pogingen in die richting, (nog steeds) niet toegelaten tot het selecte gezelschap van wereldleiders, dus Poetin heeft -intussen gekke bekken trekkend naar zijn secretaresse- Rutte te woord gestaan. Rutte spreekt vloeiend VVD-Nederlands en een paar woordjes Engels, Poetin spreekt van nature USSRussisch en Oekraiens en vanuit zijn KGB-tijd ook vloeiend Duits en Engels, maar geen Nederlands. Zonder tolk moet dat dus een ‘lullig’ en moeizaam gesprek zijn geweest.

Reageer
gravatar

WAT ZEGT RUTTE TEGEN POETIN?
10. Krijgen we de mondhoekjes nog wat omhoog?
9. Hoe is het luchtruim boven Oekraïne? Grapje!
8. Hoe doen je aandelen Heineken het?
7. Nee, ‘Rutte’, niet ‘Rotten’.
6. Die echtgenote van Obama kan beter dansen dan die van jou!
5. Je bent nu… 200 jaar aan de macht?
4. Je zou me géén homo zou noemen…
3. Er komt een Boeing vol tulpen naar je. Niet neerhalen hé!
2. Ja, Nederwiet kan niet tippen aan Afghaanse.
1. ik ga niet nog een keer uitleggen waar…

Reageer
gravatar

Ik heb begrepen dat Putin gerageerd heeft met: “Rutte is idd een stijve hark, maar kan wel meer beweren. Ik heb zo mijn twijfels en wacht eerst het onderzoek af.”

Reageer
gravatar

Beetje off topic misschien;

Maar staan jullie er wel bij stil dat als Columbus Amerika niet ontdekt had, dat Vincent van Gogh dan waarschijnlijk De Aardappeleters helemaal niet geschilderd had?

Tis maar dat je het weet.

Reageer
gravatar

en als ik het goed begrijp had ik dan vanavond helemaal voor niets een pakje oplos jus staan op te warmen

gravatar

dat denk ik niet Joep, omdat het schilderij zoveel waard is, had in dat geval Pickassa hem wel geschilderd.

gravatar

Het is papepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepepegaai!

gravatar

Dus “Rutte belt met Poetin om te zeggen dat hij (= Rutte) een lul is” ? Wat een zelfkennis, maar wat heeft Poetin daarmee te maken ?

Reageer
gravatar

Volgens mij belde hij om te zeggen dat hij = Poetin een lul is. Maakt niet uit, zijn allebei lullen maar dat is geen nieuws want dat zijn al die wereldleiders, die de boel naar de klote helpen. Zijn altijd mannen of als vrouw verklede man, zoals Merkel.

gravatar

Heeft Rutte niets beter te doen dan open deuren in te trappen ? Poetin weet al lang dat hij een lul is en vele anderen zijn het ook, behalve natuurlijk Merkel en Corrie.

Reageer
gravatar

Ik weet niet wat mijn zoon aan het doen is hoor en ik verontschuldig me dan ook voor Markje zijn gedrag, want zo heb ik hem niet opgevoed. Het ligt allemaal aan zijn vriendjes in Den Haag.

Jammer, weer een zinloze oorlog op komst.

Reageer
gravatar

Zit een man in het café en vraagt aan de barman waarom er streepjes op de tafel staan. Zegt de barman dat er gisteren 2 negers een wedstrijdje gedaan hebben wie de langste lul heeft. De man besluit ook een streepje te zetten. Even later zegt hij tegen de barman: “Kijk mij eens, ik zit er precies tussenin!” “Nou”, zegt de barman, “die jongens van gisteren stonden wel aan de andere kant van de tafel.”

gravatar

ik vermoed dat er op de burelen van de speld een epidemie van gilles de la tourette is uitgebroken want deze week heb ik al kut lul en sletten voorbij zien komen in verscheidene titels maar verder heeft rutte hier wel een punt

Reageer
gravatar

R.S.: Gilles de la Tourette is aangeboren, niet besmettelijk. Dus de enige verklaring is dat de redactie van De Speld in de vakantieperiode wordt bemand door geretardeerde neefjes die hun explosief opgehoopte pubertaire driften toch ERGENS kwijt moeten. Bedenk welk een zegen dat voor hun ouders is als zij hele werkdagen van die kreten zijn verlost. De kring van De Speld moet even op de tanden bijten tot de ‘grote vakantie’ voorbij is. Sterkte, intussen.

gravatar

In feite staan we op een overgangspunt in de evolutie zoals van dier naar ‘mens’ maar een stap verder (hoewel er nog mensen in het vorige stadium blijven hangen die op het punt staan uitgeroeid te worden en uit de evolutie te verdwijnen.) Het verschil is onvergelijkbaar.
Zoals de mens het vierde natuurrijk is, zijn de meesters het vijfde rijk.
(mineraal = 1, plant = 2, dier = 3, mens = 4, het kruis. De overgang van mens naar Meester wordt gemarkeerd door de opstanding.
Zie Albert Heijn.

gravatar

Die Albert Heyn die zo goed op de kleintjes let?, Ik zie de relatie met de Opstanding niet zo scherp. Tenzij er tijdens een aandeelhoudersvergadering, een opstand uitbreekt omdat het dividend wordt verlaagd. Maar verder Maitreya, zie ik de overgang naar de vijfde dimensie door een heleboel mensen niet zo snel gemaakt. Ik bespeur eerder een regressie naar lagere bestaansvormen, zo er zijn ál teveel bankiers en andere woekeraars: een geconditioneerde graai-reactie volgens Pavlov.