Ad.nl

Volkert emigreert naar Rusland: ‘Ongestoord oppositieleiders doodschieten’

Na het winnen van zijn kort geding kan Volkert van der Graaf emigreren. De moordenaar van Pim Fortuyn heeft zijn keuze al gemaakt: Rusland. “Ik wil leven in een land waar je ongestoord oppositieleiders kunt doodschieten.”

Van der Graaf is Nederland helemaal zat: “Als je een andere mening hebt en die door middel van een moord laat blijken, word je hier uitgekotst. Als je een politicus vermoordt, moet je kop eraf ofzo. In zo’n land wil ik niet leven.”

De moordenaar is volgens president Vladimir Poetin van harte welkom in Rusland. “Alexej Navalny geeft binnenkort een radio-interview. Het zou goed zijn als Volkert daar bij kan zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het wachten is nu op de schadeclaim die Volkert gaat indienen bij het O.M. tegen de Staat i.v.m. wederrechtelijke aantasting van zijn goede naam, faam en maatschappelijke positie.
Q.E. “hij heeft zijn straf gehad en gezeten”; hij heeft wel uiterst kundig uitgewurmd onder een groot deel daarvan, Q.E.D Da’s niet nieuw; heel Europa en het Midden-Oosten weten dat de strafmaat in Nederland laag is. Overwegend dader-georiënteerd, slachtoffers hebben pech gehad. Vraag het oorlogsmisdadigers, roofbendes, terroristen en hard core criminelen, Met een slimme advocaat ben je zo weer thuis.

gravatar

Het geheugen van zowel ‘Volk’ als Rechtspraak is kort, om uiteenlopende redenen. Pim werd vermoord door Volkert omdat hij niet genoeg ageerde tegen het kweken van nertsen voor bontjassen, dat verhaal werd -met enige moeite- door pers en publiek geslikt. De moord was een ‘impuls’, die echter maanden aan research vereiste. Je hoort niemand meer over de tweede man; de helper van Volkert, over de uitgebreide informatie van Volkert over de agenda en de (route)planning van Pim, over de ‘inside information’ die daar bij hoort. Over relevante ‘politieke’ motieven van opdrachtgevers werd gezwegen om geen onrust onder de bevolking te kweken. Volkert werd opvallend gepamperd: hij vindt zijn straf te lang, te hoog, hij krijgt strafverkorting. Dat mag. Hij is allergisch voor enkelbanden, dus weg met de enkelband, dat moet. Hij ergert zich aan therapeutische controle-gesprekken, dan geen gesprekken meer, Dat mag. Hij heeft een algeheel publiciteitsverbod, maar hij komt provocatief op de voorpagina van een bekend dagblad. Geen probleem. Hij krijgt hier geen baan, zoals veel moordenaars na hun straf overkomt. Dus hij wil emigreren, naar een land dat geen uitleveringsverdrag kent. Dat mag. Om zijn premie daar onbespied te kunnen besteden. Oké.
Samengevat; al die concessies die andere moordenaars niet gedaan krijgen, wekken de indruk dat Volkert teveel weet en ten koste van alles ‘stil’ moet worden gehouden. In een buiten-land. Case closed.

Reageer
gravatar

En dan is het Rusland van Poetin logischerwijs een alleszins passende bestemming. Daar worden oppositieleiders probleemloos demonstratief voor hun huis doodgeschoten; de daders (volgens officiële bronnen meestal opstandige Tsjetsjenen) blijven voortvluchtig. Alexej Navalny is er nog: maar door onzuiver schieten, weigerende bommen, of bewust beleidsmatig: als onmachtige token-opposant?

gravatar

Ik stel alsnog levenslang voor, met onverdoofde castratie. Eerst schiet meneer een politicus neer om ‘Nederland te behoeden’ en nu peer hij hem….

Reageer
gravatar

Bij de coffee corner heb ik gehoord dat de politieke voorkeur van de rechters die het kort geding van Volkert van der Graaf hebben behandeld D66 is.

Reageer
gravatar

Ik heb nog enig verstand van rechten en criminologie, en verhalen die heel herkenbaar zijn, zo erg dat je je bijna schuldig voelt, maar iedereen denkt vanuit 1 hoek en werkt zich psychisch vaak dieper in de nesten. En de particuliere elementen van wraakzucht worden zelfs gestimuleerd op politiek vlak. Je moet altijd vermijden negatieve spanning op te bouwen. Sommige mensen zijn er dol op, ze hebben een relatie met de krachten van het kwaad. Je kan beter een beetje geloven dan bewijzen willen. Bewijzen zijn nooit leuk.

Reageer
gravatar

Citaat: “Ik wil leven in een land waar je ongestoord oppositieleiders kunt doodschieten.”

Vanuit de gedachtewereld van linkse gekkies is dat wel te begrijpen. Andersdenkenden kunnen ze niet verdragen. Ze zien zichzelf als de weg en de waarheid.

?Dialoog is door hen niet gewenst.?

Corrie.

Reageer
gravatar

Tja, het is natuurlijk wel ONZE gevaarlijke gek. Toch pijnlijk om dat dan te zien worden weggekocht naar het buitenland. Misschien kan hij zijn werk voortzetten met een Nederlands vlaggetje op de zonneklep? Moet het vlaggetje wek groot genoeg zijn natuurlijk..

Reageer