Shutterstock / HQuality

Jeroen dronk net de allerfruitigste dorstlesser dus vanaf nu wordt alles alleen nog maar minder

‘Dit was het dus’

De verpakking wond er geen doekjes om: de frisdrank die Jeroen tot zich zou nemen is de allerfruitigste dorstlesser die men zich voor kan stellen. Nu zijn dorst gelest komt hij tot het besef dat – wat fruitigheid betreft – het hoogtepunt van zijn leven voortaan achter hem ligt.

“Er was geen woord gelogen aan de verpakking”, blikt Jeroen terug. “Het was inderdaad het allerfruitigste, allesprankelendste, allerfriste dat ik ooit heb gedronken. Ik denk niet dat ik deze ervaring qua fruitigheid en sprankeligheid ooit nog zal overtreffen.” Jeroen slaakt een diepe zucht.

“Ik bedoel, er zal in mijn leven heus nog heel wat fruitigheid op mijn pad komen, maar alle frisdranken en fruitsappen die ik ooit nog zal drinken zullen toch in de schaduw moeten staan van het glas dat ik net op heb. Van nu af aan is alles alleen nog maar bergaf.”

Hij schudt zijn hoofd en staart bedremmeld naar het lege glas. “Dit was het dus.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed nieuws voor Jeroen: hij werd voorgelogen, marketing heet dat. Tevens zijn er verslavende stoffen aan zijn frisdrank toegevoegd zodat over een paar jaar zijn tanden verrot zijn en hij een vadsige pad is geworden. Jammer voor Jeroen heet dat.

Reageer
gravatar

True,
maar van Aldi-frisdranken is het bekend dat je er prikogen van krijgt. Dat komt onder andere door het goedkopere koolzuur

Het weinige fruit dat er in zit wordt geimporteerd uit het buitenland.

Het is een lose-lose deal.

gravatar

Jos heeft op zeker nog nooit van gewasveredeling gehoord. Zo zijn binnenkort daadwerkelijk appels met peren te vergelijken en groeien er citrusbomen in Zeeland. Maar weet Jos veel, dus ja: beter wordt het niet.

Reageer
gravatar

Vooral door voorgoed het landschap te verwoesten. De kassen hebben voor deze mensen die soms nog nooit van hun eiland geweest zijn dezelfde heilige magie als de Sint-Pieter voor een katholiek.

gravatar

Bijgeloof. Ik hoorde weer wat mensen op me heen praten over familie, ziekte, kanker, dood, verzekering, dik worden of vermageren en experimenten met dieet die bewijzen dat ze psychisch geheel bepaald worden door wat ze eten: de veredeling van de mens. Daarna een quiz. Meppel, dat is destijds op de Speld inderdaad vervangen door Schouwen-Duiveland.
Tegenwoordig zie je onderweg in de auto, zo’n benzineslurper, ook al steeds meer van die mensen voorbij komen, het type ondernemer uit de Randstad die allerlei zieke familieleden heeft en daarom zijn talenten beproeft in de bouw op het platteland om de inboorling te bekeren tot slaaf en iedere sociale en natuurlijke samenhang te vernietigen zoals bij hem thuis.

gravatar

Black Mirror.
Met spiegeltjes werden destijds ook de inboorlingen uit Afrika bekeerd om daarna als slaaf naar Amerika vervoerd te worden.

gravatar

Ik zag pas al een Chinees in de berm met zijn iPhone het land bestuderen waar nu bloemen worden verbouwd.

gravatar

Nou èn? Mogen Chinese projectontwikkelaars soms niet meebieden op stukken grond die door onze overheid al zijn prijsgegeven i.v.m. de inundatie voor de verbreding van de Westerschelde t.b.v. Antwerpen, of inrichting als fallout gebied bij meltdowns van de kerncentrales in Doel en Tihange?