Shutterstock: solarseven - pringletta / Studio Speld

Shutterstock: solarseven - pringletta / Studio Speld

Realistische adventskalender heeft elke dag een nieuwe teleurstelling voor je

1 december: Je baan is betekenisloos. Als jouw werk niet meer gedaan zou worden, zou niemand dat missen.
2 december: Jouw intonatie en motoriek zijn onbedoeld grappig. Het is te laat om daar nog iets aan te veranderen.
3 december: Je hebt geen imposter syndrome; je bent al door de mand gevallen en iedereen weet dat.
4 december: Vind je dat je wel een erg oude kop hebt? Geniet er maar van, jonger dan ie nu is zal hij nooit meer worden.
5 december: Wat weet jij van je betovergrootouders? Waarschijnlijk niets. Jouw achterachterkleinkinderen zullen net zo weinig over jou weten.
6 december: De beste momenten met je vrienden zijn al achter de rug.
7 december: Natuurlijk begrijpt jouw huisdier je niet beter dan je partner. Toegegeven, it’s a low bar to clear, maar je huisdier blijft natuurlijk een dier.
8 december: Weet je nog dat je als kind nachten wakker lag toen je erachter kwam dat je ouders sterfelijk zijn, en dat je je niet kon voorstellen hoeveel pijn hun dood zou doen? Het gevoel in het echt is oneindig veel zwaarder.
9 december: Mede door het CO2-gehalte in de atmosfeer voegt de zon elke seconde de warmte van 4 atoombomontploffingen aan de oceaan toe.
10 december: Albert Heijn verkoopt al jaren geen kaas-kruidencroissants meer. Inmiddels hebben ze ook het recept niet meer.
11 december: Jij hebt inderdaad het beste met je kinderen voor, maar dat hadden je ouders ook met jou. Je weet hoe dat heeft uitgepakt.
12 december: Niemand neemt ooit jouw serietips aan. Je kunt The Wire aanraden, Beforeigners of Paw Patrol: geluisterd wordt er toch niet.
13 december: Het fascisme rukt weer op en this time it’s here to stay.
14 december: Jouw interpretatie van Octopus’s Garden staat mijlenver af van wat Ringo Starr ermee wilde zeggen. Raar favoriet Beatlenummer trouwens.
15 december: Het is inderdaad erfelijk.
16 december: Als je ooit in een rechtszaak terechtkomt is dat waarschijnlijk in een rechtsgebied dat niet gedekt wordt door jouw rechtsbijstandsverzekering.
17 december: Het chocolaatje van deze dag in je andere adventskalender is niet zo lekker.
18 december: Het bestaan is betekenisloos. De troostende fabeltjes die de mensheid duizenden jaren lang geloofd heeft hadden echter wel een functie: troost bieden. Die troost is nu dus weg, en het erkennen van de betekenisloosheid van het bestaan leidt onstuitbaar tot geestelijk lijden. Het is echter intellectueel laf om nog terug te keren en bovendien zinloos. We zouden willen zeggen: deal er maar mee, maar dat kan dus niet.
19 december: De inflatie in de eurozone is 4,1 procent en die zal alleen nog maar toenemen.
20 december: De boeken die je als kind mooi vond zijn bij nader inzien racistisch en cringey. Dat je daar destijds overheen las zegt veel over je verdorven karakter.
21 december: De volledige lockdown die inmiddels is afgekondigd had bij het ter perse gaan van deze adventskalender nog makkelijk voorkomen kunnen worden.
22 december: Het was niks, is niks en zal nooit iets worden.
23 december: Geen dienst, geen mis, geen club op aarde kan je je nog ergens thuis laten voelen. Het dichtste dat je je bij ‘thuis’ voelt is naar Ikea gaan en dezelfde grapjes maken over de namen van de spulletjes die iedereen al veertig keer heeft gemaakt.
24 december: Zie je dit jaar mensen met kerstmis of blijf je alleen thuis? In allebei de gevallen zul je eenzaam zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De titel zal wel juist zijn, maar de leverancier van de “adventkalender” wordt niet genoemd. Volgens mij is dat Uitgeverij De Speld. Dus dit is vermoedelijk sluikreclame.

Jammer Jos en Jan, zoals ik al eerder schreef: ik gooi geen sterren over de balk voor reclameboodschappen hoe ze ook vermomd gaan.

Reageer
gravatar

Verrek, je hebt gelijk. Er zitten in hun adventverhaal wat vreemde dingen en rare woorden die ik niet kan thuisbrengen. Daarom wat sterren in mindering. Ik geef ze elk één ster.

Stuur jij ze even op (★★), want ik heb mijn buurman beloofd om voor vijf uur langs te komen om gezellig samen ‘n sinterklaascadeautje voor in mijn schoen te kopen. Hij weet nog niet wat ik wil hebben.

gravatar

Ze waren weer bomen aan het omzagen.
Ik dacht even dat ik artillerievuur hoorde. Maar het waren geen bommen maar bomen met het oorverdovend lawaai van de kettingzaag die de belangrijkste verslaving is van stoere jongens, met oorkappen. Het zijn niet alleen oogkleppen.
Ik ging er even naartoe, sinds ik hier woon hebben ze 80 procent van alle bomen omgezaagd. Er is door bomenkap zo weinig zuurstof meer op de planeet dat je al tien jaar langer leeft met een boom voor je deur.
Maar van hoveniersbedrijf Boot zeggen ze dat niemand voor zijn tijd sterft. ‘Dat komt van boven’.
Gelovige mensen.

Reageer
gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

Dit was van de man een eindje verder die ik normaal vermijd, die per ongeluk naast me zat in de stad, en toen opschepte over al zijn dodelijke ziekten inclusief corona die hij had overleefd.
Hij voelde denk ik dat ik niet enthousiast werd, en zo nam hij wraak.

gravatar

De trend begon bij Goemanszorg waar ze van Boogert de boerderij verbouwden en glazen wanden plaatsten in de ouderwetse façade. Ik noemde het hier in de Speld toen raam’prostitutie’. Daarna kwam er natuurlijk een parkeerterrein, er kwamen daar een paar bussen op een jaar, de zoon van Mieke van de catering zei je kunt beter gelijk alles asfalteren. Het pedofielenverhaal barste gelijk daarop los. Wat later bouwden ze van Boogert een huis ‘Villa Oosterschelde’ helemaal van glas op het laatste rustieke plekje aan de zee.

In Amsterdam zocht ik Ceciel nog weleens op in het Van Gogh museum. Ik gaf haar daar een schilderij dat ik bij me had. Gelijk kreeg het museum een grote donatie van een Japanner, en kwam daar een catering en werd het hele Museumplein verbouwd.

gravatar

Daarna dronk ik weleens wat bij Herman van de beveiliging van het museum die ermee gestopt was en die daarnaast een kraam was begonnen. Hij herinnerde zich nog de tijd dat er gewoon schapen rondliepen in het museum. Ik heb zijn portret gemaakt.

gravatar

Nee, maar zogenaamde Nederlandse boeddhistische monniken behoeven zich volgens deze lulhannes niet aan het onderwerp van een bericht te houden.

gravatar

Er zit maar één ding op: jezelf overgeven aan hogere machten in gebed of meditatie. Het kàn immers niet aan onszelf liggen.

Reageer
gravatar

nee, de schuld ligt bij zwarte piet. Daarom moeten ze heb bij Sinterklaas vandaan halen!

En maak Emile Roemer per direct minister president. Dan zal alles beter worden.