Studio Speld / Shutterstock

Dyslectici mogen spiekbriefjes met groter lettertype op examens

Om dyslectici tegemoet te komen bij het maken van hun examens, heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap besloten dat zij spiekbriefjes met een groter lettertype mogen gebruiken bij hun examens.

Caroline de Wit, rector van Christelijk Lyceum Het Vierkant in Baarn, is blij met de maatregel. “Voor iemand met leesblindheid is het hartstikke frustrerend als je een examen zit te maken en je kunt niet eens lezen wat er op je spiekbriefje staat. De ervaring leert dat leerlingen door de tijdsdruk dan in de stress schieten en hun examen afraffelen. Uiteindelijk zie je dan dat de cijfers van dyslectici veel lager uitvallen dan die van scholieren die hun spiekbriefje wel goed kunnen lezen.”

Examenkandidaten die kunnen aantonen dat zij dyslectisch zijn, krijgen bij binnenkomst spiekposters op A2-formaat mee naar hun tafel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom zijn op de afbeelding alleen maar white privilege boys te zien? Mogen andere groeperingen met
dyslectici niet met een groter lettertype spieken?

Reageer