Remy de Klein / Wikimedia Commons

Wat zijn je mensenrechten als je je vrienden helpt verhuizen?

Verhuizen is in de kern mensonterend, maar dat betekent nog niet dat je al je rechten opgeeft zodra je toezegt je vriend Johan te helpen sjouwen. Sterker nog, deze rechten zijn verankerd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Verhuizende Mens (1948).

Artikel 1
De verhuizende mens zal te allen tijde twee uur speling krijgen alvorens te worden beschuldigd van ‘te laat zijn’.

Artikel 2

Een ieder heeft recht op minstens één bakkie troost of Spa geel bij aankomst, een krentenbol of gebakje tijdens, en minstens toegang tot twee pizzapunten en een sixpack bij afronding van de verhuizing.

Artikel 3
Een ieder heeft het recht om minstens twee songs in de Spotify-playlist van Johans vriendin Anneke te slepen en een veto over een nummer uit te spreken, 2 (zegge: twee) indien het een nummer van Ed Sheeran betreft.

Artikel 4
Niemand zal gedwongen worden witgoed de trap op noch af te dragen. De verhuizer is hiervoor volledig verantwoordelijk. Hij zoekt het maar uit.

Artikel 5
Niemand zal gedwongen worden te helpen bij het inpakken van ‘klein grut’ (waaronder maar niet beperkt tot boeken, bestek, beeldjes, hygiënische producten en Super Mario-amiibo’s) in dozen.

Artikel 6
1. Een ieder heeft het recht om zonder toestemming vooraf denigrerende opmerkingen te maken over de nieuwe woonruimte van de verhuizer. Zoals: ‘best krap hier’ of: ‘gaat dat wel passen?’

2. Een ieder heeft het recht om bij herhaling op te merken dat Johan nu 31 is en al een paar jaar een goede baan heeft.

3. Niemand zal gedwongen worden te zwijgen over het feit dat de verhuizer voor een klein bedrag enkele forse mannen (‘beulen’) uit Bulgarije of Polen had kunnen inhuren om het zwaardere verhuiswerk te doen.

Artikel 7
Allen zijn gelijk in de manier waarop hun grappen door de groep ontvangen zullen worden: wie een grap maakt kan te allen tijde een gulle lach van de groep verwachten.

Artikel 8
Het is een ieder toegestaan het nut te bevragen van het verhuizen van de 6-delige wokset die sinds aankoop maar één keer gebruikt is door de verhuizer.

Artikel 9
Een ieder heeft het recht om de verhuisdag van een vriend minstens één keer per jaar te vergeten. Dit mag hem door vrienden niet kwalijk worden genomen en hij mag niet uit de Whatsapp-groep worden gegooid.

Ter info: er is een nieuwe druk verschenen van 100 Jaar De Speld Deel I


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik hoorde hier vaak op een kamer waar ik mijn huiswerk moest doen de buren, een stel die bij een bank werkten, neuken.

Reageer
gravatar

In tegenstelling tot wat veel mensen denken wel ja. Want hoewel het internet rond 1990-2000 echt breed in gebruik is genomen, waren de heren van Whatsapp er al erg vroeg bij met het ontwikkelen van smartphone chat applicaties, waarbij zij de eerste beta in 1936 lanceerden.

Helaas kwam het platform toen nog niet echt van de grond door een gebrek aan testers.

Daarnaast werd Spotify in 1743 opgezet om de invloed van muziekanten zoals Bach te beperken, met goed gecureerde playlists. Hierbij vond de Zweedse overheid een goed medium om hun muziek breed te exporterende, wat recentelijker leidde tot het enorme succes van bijvoorbeeld ABBA, dat erg populair werd nadat Spotify de “This is ABBA” playlist uitbracht in mei 1976.

gravatar

Beste redactie,
Ik wil binnenkort met de hulp van mijn vrienden verhuizen. Artikel drie geeft echter problemen. Ik weet niet hoe ik aan de afspeellijst van van Johans vriendin Anneke kan komen. Heeft u een telefoonnummer? En over wiens nummer kan twee veto’s worden (schrijf 2) worden uitgesproken.

Reageer