Shutterstock / Humphery

Shutterstock / Humphery

China neemt tijdens 20e congres Communistische Partij feestelijk afscheid van mensenrechten

Het twintigste congres van de Communistische Partij dat deze dagen in Peking wordt gehouden heeft een bijzonder feestelijk randje: Chinese mensenrechten worden er voor de twintigste keer symbolisch uitgezwaaid. “Waar wij heen gaan hebben we mensenrechten niet langer nodig”, zegt de Chinese leider Xi Jingping, die naar verwachting wordt ‘verkozen’ voor een derde termijn als leider van het land. “We nemen dan ook opnieuw feestelijk en symbolisch afscheid van dit verouderde idee, dit vijfde wiel aan de wagen.”

In China lijkt men het afscheid ‘prima’ te vinden en te ondersteunen: mensen die we ernaar vroegen knikten vriendelijk en liepen zonder commentaar te geven weg. Geen nieuws is goed nieuws.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik eis dat de V.S. en de EU eindelijk eens ophouden met dat eeuwige gezeur over mijn heropvoedingskampen en over mijn vordering van de Wadden-eilanden.

Pas maar op, we hebben atoombommen en niet van die kleintjes.

Reageer
gravatar

Van wie zou Xi dat dreigement hebben geleerd?
Juist ja! Maar ik heb na Kim Jong-un de meeste raketten met atoombommen. Xi mag er wel een paar van mij lenen, als hij mij betere drones uitleent dan Ali Khamenei.