Shutterstock / Jack Hong

5 manieren waarop je de bijen niet van uitsterven gaat redden

Maar die je wel een goed gevoel geven

1. Bemoedigend knikken naar een bij
Als je voor de supermarkt een zwak zoemende bij voorbijloopt, kun je overwegen om eens vriendelijk naar die bij te knikken. Daarmee roep je de bijensterfte niet tot een halt, maar het geeft je wel het gevoel dat je niet blind bent voor het leed van anderen.

2. Een schoteltje op het balkon zetten met daarop een briefje met de tekst ‘Ik hou van bijen’
Het uitsterven van bijen kan verklaard worden door het gebruik van bepaalde soorten insecticiden. De uitleg daarvan is echter nogal vaag, en het is ook niet echt duidelijk wat je daar als individu tegen kan doen. Schrijf daarom een lieve brief aan de bijen en leg het in een schoteltje op je balkon. Als je geen balkon hebt kan je de brief ook inclusief een genereuze hoeveelheid geld opsturen naar de stichting ‘Bij en Ik’, zij zorgen dan dat je lieve woorden bij een bijtje terechtkomen.

3. Bouw een schuilkelder vol potten honing
Wees realistisch: de dag des oordeels voor de bijen is onvermijdelijk. Een schuilkelder met daarin een paar duizend potten honing van het huismerk van de dichtstbijzijnde supermarkt gaat daar niets aan veranderen, maar het stelt je wel in staat om ook na het overlijden van de laatste bij de boodschap van kleverige weeïge troep te verspreiden over de wereld.

4. Een blogpost op Medium schrijven over die ene keer dat je bemoedigend knikte naar een bij
In je eentje kun je niet het verschil maken, het gaat erom dat je je vredelievende boodschap deelt. Je kunt op internet bijvoorbeeld een breedvoerige blogpost schrijven over die keer dat je bemoedigend knikte naar een bij voor de supermarkt, en gebaarde dat je geen kleingeld bij je had. Het zal mensen misschien niet eens inspireren om hetzelfde te doen, maar de kans dat ze op like drukken is wel groot. Mensen willen namelijk graag laten zien dat zij niet blind zijn voor blogposts over het leed van anderen, en dat geeft jou weer een goed gevoel.

5. Oprichter worden van de stichting ‘Bij en Ik’ en je voor honderdduizenden euro’s laten fêteren op decadente congressen
Luister, deze wereld gaat er toch wel aan. Wat je het beste kan doen is voor je dood zoveel mogelijk uit je leven halen. Zeg gewoon eens ja tegen dat diner op een jacht aan de Côte d’Azur, trakteer de hele club op flessen Moët, rij een dure leasebak in de prak. Het zijn allemaal maar spullen, die vallen in het niet tegenover de grote immateriële liefde die jij koestert voor het lot van de bijen. Chapeau, meneer, er zijn maar weinig mensen met zo’n groot hart als jij.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar slat dit nu weer op? Bij een lopende neus (vooral bij invaliden) is een eerste optie een allergie en niet griep. Bijenwas in de oren stoppen duidt op vormen van masochisme of erger: automutilatie. Ohropax Benelux zou een volledige herbezetting kunnen overwegen van de Salesdivisie.,

gravatar

Overigens bestaat honing uit 79 % suikers en 17 % water. De resterende 4 % is een ratjetoe: waterstofperoxide, zuren, stuifmeelkorrels, koper, fosfor, ijzer, mangaan, enzymen, hormonen en wat bacterieremmers die bij mensen niet werken..

gravatar

Het is altijd plezierig en handig als er in een team ook een analist/levensmiddelentechnoloog m/v aanwezig is. Je weet nooit waar het nog goed voor is. Loes; bedankt voor jouw analyse en welkom in dit team.

gravatar

7. En vervang bij de tweewekelijkse spuitronde met het milieu-onvriendelijke goedkope onkruidbestrijdingsmiddel van Lidl (of het veel duurdere en nóg giftiger van Bayer/Monsanto) door één (1) deel schoonmaakazijn vermengd met twee (2) delen water; werkt net zo goed. En zet ook eens in plaats van een bak WIJwater een schaaltje BIJwater in de tuin. Bijvoeren met suiker mág!

gravatar

8. Begin een politieke partij die de belangen van de bloemetjes, bijtjes, maar ook het resultaat ervan wat duidelijker onder de aandacht brengt als dat Sylvana Simons doet met haar clubje Bij-1.

gravatar

Wij hebben met Veilig Plassen Nederland al veel bereikt in het tot stand brengen van seksegelijkheid en het achter ons laten van de mythen van geloof waarin helaas nog zo velen gevangen zitten. De zelfscanner is een van onze successen door de sympathieke medewerking van Albert Heijn. Noem maar op. Op het vlak van de bloemetjes en de bijtjes moet er echter nog veel gebeuren. Fuck the whole world.

Reageer