Gennady Danilkin / Shutterstock.com

Dit is mijn cv der mislukkingen

Ik had een 9.8 voor Duits

Soms lijkt het wel eens alsof het leven een aaneenschakeling van successen moet zijn, maar het is helemaal niet erg om af en toe eens flink te falen. Dat is heel menselijk en je kan er van leren. Steeds meer mensen publiceren hun cv van mislukkingen om te laten zien dat iedereen de plank wel eens flink mis slaat. Ik besloot dat ook eens te proberen en verzamelde mijn grootste mislukkingen in dit faal-cv:

Opleiding

9.8 voor eindexamen Duits
Op mijn eindexamen van het stedelijk gymnasium had ik maar een 9.8 voor Duits. Ik had ergens dem in plaats van den. Kan gebeuren.

Twee maanden uitloop studie theoretische natuurkunde, MIT
Ik heb vijf jaar en twee maanden gedaan om mijn studie theoretische natuurkunde aan het Massachusetts Institute of Technology magna cum laude af te ronden, een studie waar nominaal vijf jaar voor staat. Maar ik heb hem wel afgerond, en daar gaat uiteindelijk om.

Werk

Fusie van Shell en Apple niet goedgekeurd
Maanden had ik er voor gebuffeld: de fusie van Shell en Apple. Helaas ketste de samenvoeging op het laatste moment af toen de Amerikaanse mededingingsautoriteit geen toestemming gaf voor de megacorporatie. Dat kan de beste overkomen!

Iemand viel in slaap tijdens mijn toespraak voor de VN
Toen ik de kans kreeg om de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toe te spreken deed ik mijn uiterste best om de wereldleiders te inspireren. Helaas bleek mijn speech niet de hele wereld te kunnen boeien: een kwartier voor het einde zag ik dat de afgevaardigde voor Saint Kitts en Nevis achterin de zaal in slaap was gevallen. Toch was het een mooie ervaring en dat is ook belangrijk.

Persoonlijk

Zilveren medaille op de Olympische spelen
Vier jaar lang had ik getraind, maar eenmaal in Rio de Janeiro zat er niet meer in dan een zilveren plak op de Olympische marathon. Het was dé kans om te shinen, maar ik stond uiteindelijk met lege handen. Niet erg: meedoen is belangrijker dan winnen.

Paus zegde mijn huwelijk af
Het leek zo mooi: de paus die mijn huwelijk zou voltrekken. Helaas zegde de paus op het laatste moment af. Daarom is mijn huwelijk voltrokken door mijn tweede keuze: de Nizam van Hyderabad. En dat was misschien wel net zo mooi.

Tweede Tesla in de ruimte
Op 7 februari was het eindelijk zo ver: ik schoot met mijn eigen raket een Tesla de ruimte in. Helaas: Elon Musk bleek me 1 dag voor geweest. Maar inmiddels ben ik het eigenlijk wel weer vergeten. Je hoeft niet altijd te winnen.

Als ik iets van heb geleerd van het op een rijtje zetten van mijn mislukkingen, is het dat het helemaal niet zo erg is om af en toe te mislukken. Wat zijn jullie grootste mislukkingen? Laat het ons weten in de comments.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn grootste mislukking is die keer dat ik twee tientjes belasting teveel betaalde over één van mijn erfenisjes. Het heeft mij de betekenis en het belang van bescheidenheid geleerd.

Reageer
gravatar

Nee, ‘zegde af’ is correct. ‘De paus zei dat hij mijn huwelijk zou inzegenen, maar op het laatste moment zegde hij af’. Sorry…

gravatar

Ik had de verantwoordelijkheid over de huwelijksstaart van Paul McCartney en Heather Mills. Ik had een budget gekregen van $18,000 maar samen met de dansende poppetjes op het bovenste gedeelte van de taart werd het $18,146. Bleek ook nog gevoelig te wezen omdat dat mokkel een houten been bleek te hebben en juist haar poppetje uitbundig stond te dansen op Paul zn muziek terwijl hij een gitaar vasthield.. Maar hij was wel lekker.

Reageer
gravatar

Ik heb een band met Schouwen-Duiveland: ze hebben op Bru precies in de kern een begraafplaats gevonden onder de muziektent. Ze hadden al 70 lijken, maar er liggen er mogelijk nog honderden onder. Ze zijn begraven in verdiepingen. Een teken aan de wand.

Reageer
gravatar

De verrijzenis uit de dood aan het einde der tijden. Dat moet het zijn.
Het heeft daar ook iets van een horrorfilm.

gravatar

Voorwaar voorwaar. Het is een teken van de Heer die gaat komen.

Bereid u voor op het laatste oordeel.

gravatar

Do Do & co,

het is echt niet fris om een hele batterij aan avatars van andere gebruikers je schaamteloos toe te eigenen, en die dan te gebruiken om anderen (mij) de maat te nemen.

Wellicht heb je even tijd om terug te bladeren in de recente geschiedenis om je -eigen- gedragsregel eens rustig te bestuderen ?:

https://speld.nl/2018/04/21/shell-gaat-groener-imago-creeren-door-vaker-het-woord-bio-te-zeggen/ – met correctie van andere gebruiker

Exclusief voor jou samengevat”:

~Geneesheer genees uzelf!~

gravatar

Do Do & co,

het is niet fris om een hele batterij aan avatars van andere gebruikers je schaamteloos toe te eigenen, en die dan te gebruiken om anderen (mij) de maat te nemen.

Wellicht heb je even tijd om terug te bladeren in de recente geschiedenis om je -eigen- gedragsregel eens rustig te bestuderen. 😉
https://speld.nl/2018/04/21/shell-gaat-groener-imago-creeren-door-vaker-het-woord-bio-te-zeggen/ – met correctie van andere gebruiker

In simpele taal:

~Geneesheer genees uzelf!~

gravatar

Dutch Uncle from Holland-Do Do & co,

het is onfatsoenlijk om een hele batterij aan avatars van andere gebruiker je toe te eigenen, en die dan zonder blikken of blozen te gebruiken om anderen inclusief mijzelf de maat te nemen.

Wellicht heb je even tijd om terug te bladeren in de recente geschiedenis om je -eigen- gedragsregel eens rustig te bestuderen. ?
https://speld.nl/2018/04/21/shell-gaat-groener-imago-creeren-door-vaker-het-woord-bio-te-zeggen/ – met correctie van andere gebruiker

Anders gezegd:

~Geneesheer genees uzelf!~

gravatar

Mijn grootste mislukking is; uh, uh, uh? Eigenlijk heb ik die niet.

Het is moeilijk bescheiden te blijven, wanneer je zo goed bent als ik. Zo stoer zo charmant en zo aardig, dat zie je in een ogenblik. Ik denk als ik kijk in de spiegel, daar staat een geweldige vrouw. Het is moeilijk bescheiden te blijven, voor een vrouw met zoveel talent.

?Ja ja.?

Corrie.

Reageer
gravatar

En een van de zeven engelen die de zeven schalen hadden, kwam en sprak met mij en zei tegen mij: Kom, ik zal u het oordeel over de grote hoer laten zien, die aan vele wateren zit.

gravatar

Met haar hebben de koningen van de aarde hoererij bedreven, en de bewoners van de aarde zijn dronken geworden van de wijn van haar hoererij.

gravatar

Olé olé, oké oké/
Het gaat om het hier en nu/
Bru nu, Bru nu/
Una paloma blanca, una paloma blanca/
Ik heb een band/
Met Schouwen-Duiveland/
Ons ei-land, ons ei-land/

gravatar

Carrie van de hoek, niet leuk en bovendien ben jij tegen samenspraak van een reageerder met zichzelf.