KVK / Youtube

Ondernemers stoppen massaal met Kamer van Koophandel na privacyschandaal

#ByebyeKVK trending

Deze week kwam naar buiten dat de Kamer van Koophandel gegevens van ondernemers doorverkoopt aan bedrijven die de data gebruiken voor Facebook-advertenties. Veel ondernemers zijn er nu klaar mee: zij verlaten de Kamer van Koophandel. Op Twitter is de hashtag #ByebyeKVK trending.

Veel ondernemers zijn de afgelopen jaren afhankelijk geworden aan de Kamer van Koophandel, zoals restauranthouder Edward Stalhuis. “Ik heb de afgelopen jaren de rechtmatigheid van mijn onderneming boven mijn privacy gesteld. Ik was verslaafd aan het krijgen van anonieme telefoontjes en rondhangen op het ondernemersplein. Het nieuws dat de KVK mijn data gebruikt voor Facebook-advertenties was een wake-up call. Ik heb me direct uitgeschreven.”

De Kamer van Koophandel maakt slim gebruik van psychologische trucjes, mensen krijgen telkens weer een dopamine shot van de jaarlijkse nota. Toch lijkt er nu een beweging op gang te komen om te stoppen met de Kamer van Koophandel. Stalhuis: “Natuurlijk zitten er ook nadelen aan stoppen. Zoals dat je in overtreding bent als je doorgaat met je bedrijf. Maar goed, de torenhoge boetes en inbeslagnames neem ik wel voor lief. Privacy mag wat kosten.”

Voor Paul Polman, CEO van een voedingsconcern, is alleen stoppen met Kamer van Koophandel niet genoeg. “Ze houden alsnog je data vast, je moet echt stoppen met ondernemen als je alle data wil verwijderen. Daarom ga ik woensdag om 20.00 uur ook direct mijn bedrijf opheffen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De actiegroep “Koeler aan Zee” protesteert morgen bij het KNMI, vanwege de te verwachten overlast van toeristen die morgen massaal de koele zeewind zullen gaan opzoeken. De actiegroep verwijt het KNMI “real news” te verspreiden.

Reageer
gravatar

Verder wens ik te zeggen dat wanneer ik overeenkomsten sluit met de (semi)overheid, dat ik dan een verwachting mag hebben dat die te goeder trouw is.

Deze (semi)overheid sluit al 6 jaar lang overeenkomsten met mij met de intentie die niet na te komen.

Ik ben van mening dat alle overeenkomsten en de daar tegenovergestelde vergoeding daarmee vervallen en dat alle premie, huur, btw, accijnzen, etc etc, dat die per direct opeisbaar zijn voor mij. Ik ben van mening dat ik het recht heb DNB binnen te wandelen en een stuk of tien goudstaven mee te nemen.

En iedereen moet eens beseffen wat die overheid mij heeft aangedaan. Ik ben u niets verschuldigd en u heeft mij niets voor te schrijven.

De speld is ook (semi)overheid, ook jij hebt dus je bek tegen mij dicht te houden. Capice?

Reageer
gravatar

Wij willen hierbij duidelijk maken dat Jesse Klaver geëxcommuniceerd is. Morgen beginnen we met de rituele verbanding bij leven van deze gigantische randdebiel. Hopelijk hebben we genoeg benzine voor de hele bende daar van groenlinks in den haag.

Reageer
gravatar

De humorloze “randdebiel” die zich voorgeeft als de Roomse kerk is gespeend van humor. Zelfs Corrie v.H. die ook lid is van Geerts club, heeft soms nog wel wat leuke opmerkingen.

gravatar

Gelukkig ben ik niet te traceren. Ik ben zo slim mezelf hier ‘iemand’ te noemen zodat als de politie mij zoekt, ze enkel kunnen zeggen dat ze ‘iemand’ zoeken

Reageer
gravatar

Dan bent u veel slimmer dan Corrie van Hiernaast, Vraagtekens bij Krom Nederlands, Benny© Altijd-Doof©, Professor van der Plas, de Stroopwafelkoning en vele anderen, die hun eigen pakkans enorm groot hebben gemaakt door onder zulke herkenbare namen berichtjes te plaatsen.

gravatar

ik wordt ook niet opgepakt. Ik eet enkel stroopwafels. Ik kan pas opgepakt worden als dat strafbaar wordt.
Daarentegen draag ik een kogelvrij vest gemaakt van oude, verharde stroopwafels, dus ik kan alles hebben!