Youtube / RTL Reality

Privacy van mensen die dossier Barbie inzagen grof geschonden

Nieuwsgierige medewerkers gedupeerd door lek

Medewerkers van het Haga-ziekenhuis in Den haag zijn het slachtoffer geworden van een grove privacyschending. De gedupeerden bekeken het medisch dossier van realityster Barbie. Die informatie ligt nu op straat.

“Het is ontluisterend hoe ze met mijn privacy zijn omgegaan,” vertelt een anonieme verpleegkundige. “Ik wilde alleen even de beelden van haar endoscopie in mijn familie Whatsapp-groep zetten, en nu ben ik opeens publiek bezit. Ik snap niet hoe de mensen die deze informatie gelekt hebben met zichzelf kunnen leven.”

“Als ik zelf naar de media was gestapt om haar dossier uit de doeken te doen, mocht ik nu niet klagen”, stelt een schoonmaakster van de nachtploeg. “Maar dat anderen lekken dat ik iets deed waar ik het recht niet toe had, vind ik niet kunnen. Ik kan me nergens achter verschuilen. Straks heeft dit nog consequenties voor mijn carrière. Of word ik op mijn gedrag aangesproken.”

Ook een medewerker van de afdeling cardiologie heeft geen goed woord over voor zijn lekkende collega. “Je kunt in dit ziekenhuis niet eens meer lekker door de bloedwaarden van een reality-sterretje grasduinen zonder dat iemand het naar de media lekt. Hoe kan ik nou haar schimmelkweekjes op facebook zetten als mijn privacy zo weinig waard is?”

Directeur Onno Pietersen erkent dat het ziekenhuis tekort is geschoten: “Het is onze plicht als werkgever om een veilig klimaat te creëren waarin onze medewerkers zich kunnen bescheuren om de talrijke gynaecologische afwijkingen van Barbie zonder direct aan de schandpaal te worden genageld. Daarin hebben we gefaald, en dat spijt ons.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de reacties hier op de Speld en wie daar dan weer op reageert een maatstaf zou zijn voor de maatschappij (of voor Den h(!)aag), dan zou je haast gaan denken dat Barbie haar eigen dossier op straat heeft gelegd.

Hier reageert ook iedereen alleen maar op zichzelf.

Reageer
gravatar

Je hebt ‘m door beste Spijker,

Ten burele van De Speld hebben ze er eentje in dienst die al die artikeltjes van ze van reacties voorziet omdat het anders zo leeg blijft. De oplettende lezer bemerkt dat er vooral van de ‘copy-paste’ functie gebruik wordt gemaakt; het is immers altijd hetzelfde gewauwel. Er zijn mensen die van een automatische lulmachine spreken, maar ik houd het bij Trol.

gravatar

Ik heb altijd gedacht dat Mark Duitse of Zweedse wortels (in Dinglies: “roets”) had. Maar Nederlandse? En dat hij de taal van zijn ouders nog zo goed beheerst. Dat is een ware verrassing voor mij en mijn oud-landgenoten.

gravatar

Als u dat bedoelt, kon pas op latere leeftijd de Gestapo-chef Klaus Barbie als oorlogsmisdadiger veroordeeld worden.

Reageer
gravatar

Ondanks dat mijn privacy misschien geschonden zou kunnen worden wanneer ik het dossier van Barbie bekijk had ik best wel medewerker van het Haga-ziekenhuis willen zijn.

Barbie is in Den Haag een beroemdheid en ik kijk zeer tegen haar op. Van haar wil ik alles weten.

Maar ja., no problem. Zal haar dossier binnenkort wel op Facebook kunnen bekijken.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik citeert een zin van Geert Wilders, zoals Corrie van Hiernaast hieronder weergeeft:

“Maar ja., no problem. Zal haar dossier binnenkort wel op Facebook kunnen bekijken.”

Lieve Corrie,

ik weet haast zeker dat het dossier van Samantha de Jong in het vaderlands is opgesteld. Overigens meen ik dat Nederlands de enige taal is die jij – hoewel met moeite – kunt bekijken lezen..