Bron Max Pixel

Schiphol ontkent geluidsoverlast: ‘We horen nooit iemand klagen’

Volgens Schiphol-directeur Jos Nijhuis is er geen sprake van geluidsoverlast in de omgeving van Schiphol. “We horen nooit iemand klagen.”

“Natuurlijk staan er weleens mensen tegen ons te schreeuwen. Maar wat ze zeggen? Geen idee. Kan van alles zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jos Nijhuis is Oostindisch en dus oorverdovend doof. Hij heeft in zijn dubbel geluidsgeïsoleerd kantoor nergens last van. Hij wordt in zijn geluidsarme auto-van-de-zaak-met-chauffeur van en naar zijn werk gereden en hij woont in een zorgvuldig gekozen locatie zonder vliegbewegingen boven zijn hoofd. Als bestuurder van onze mainport zou hij minstens € 3.000.000 jaarlijks exclusief omzetbonussen moeten verdienen, net zoals zijn bancaire evenknie Ralph Hamers. Misschien kan de lobbygroep van Jeroen v.d. Veer een goed woordje voor hem doen in Den Haag

Reageer
gravatar

Loopt een Luxemburger in Rotterdam, ziet-ie twee goudvissen in een totaal vertroebelde haven, vraagt-ie: hebben juillie daar geen last van? Zegt één goudvis: waarom zeggen die mensen dat nou steeds? Wij zien het probleem niet!

Reageer
gravatar

Ik las eens dat er een competitie is tussen luchthavens als die van Frankfurt en Amsterdam, en dat de huren in die steden overeenkomstig omhoog gaan.

Reageer
gravatar

In de directe omgeving wel ja.
Voor de rest gaat de groei van het kapitaal gelijk op met lawaai van enigerlei soort.
Er zijn maar weinig mensen die bij Schiphol wonen om sneller naar Spanje op vakantie te kunnen.
Het verband heeft te maken met hoever je sociale kring reikt.

gravatar

De marges in de luchtvaart zijn klein, en de concurrentie is groot. Dus als het je alleen om de geluidsoverlast gaat: organiseer een publiek boycot voor, zeg de maand mei. Je kunt altijd nog via Aken..

Reageer
gravatar

Van alles wat je op de Speld ziet kan je dat zeggen.

Ik doe dat anders.
Ik laat mensen een keus door mijn reactie ook anders te kunnen inschatten.
Bij jou ligt de reactie niets anders als vuur aanmaken aan.

Plof

gravatar

Onverantwoordelijke onthulling van jou over Geerts woonplaats, Do de Dappere!
Noem ook maar zijn adres, als je durft, dan kunnen we gelijk naar een nieuw veilig adres voor Geert zoeken.

Ik heb jouw ip-nummer doorgegeven aan de internetautoriteiten: Google, Twitter en Facebook.
Die zit!

gravatar

Het klopt wat Nijhuis zegt. De omgeving van Schiphol bestaat uit een paar honderd meter buiten Schiphol. Binnen dat gebied is het geluid van vliegtuigen volledig geaccepteerd en maakt het voor de volle 100% deel uit van de bedrijfsvoering. Niemand die dat als overlast ervaart.

Buiten de omgeving van Schiphol zijn er nog al wat leiden die overlast hebben van vliegtuiglawaai, maar ja wat kan Schiphol daar nu mee? Als ze eenmaal uit onze omgeving zijn is Schiphol daar niet op aan te spreken natuurlijk. Zou een mooie boel worden. Hebben we dadelijk zelfs protesten van ongure types uit Kuala Lumpur of Uitgeest.

Reageer