Bron: Shutterstock

Kabinet gaat gas terug de Groningse bodem in pompen

'We geven het gas terug aan de Groningers'

Het roer met betrekking tot het Groningse gas gaat volledig om. Het kabinet heeft niet alleen besloten dat de gaswinning volledig wordt beëindigd, maar gaat bovendien gas terugpompen in de Groningse bodem.

“De gaswinning naar nul is een belangrijke mijlpaal, maar we gaan nog een stap verder”, vertelt minister van Economische Zaken Eric Wiebes trots. “Decennialang hebben wij in heel Nederland geprofiteerd van het Groningse gas. Nu geven we het terug aan de Groningers.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelul. De Groninger bodem gaat dan weer stijgen en de huizen daar storten niet meer in elkaar maar worden opgeblazen en gaan vliegen. Zo vangen de Groningers twee keer een vergoeding: eerst voor verstevinging en dan weer voor verankering.

Reageer
gravatar

Alle Nederlanders wordt gevraagd hun laag calorisch gas op te vangen die hun darmen produceren en dat te doneren aan de arme groningertjes,

gravatar

Door het gas terug te pompen zal Groningen boven de zeespiegel komen te liggen. Dus in plaats van onveiliger gaan we Groningen veiliger maken, bij een eventuele dijkdoorbraak zullen de Groningers hun voeten droog houden. Aldus Wiebes.

Reageer
gravatar

Kan je het gas niet beter onder Flevoland pompen? In Flevoland wilde ze toch een kunstmatige berg maken zodat men er op wintersport kan?

gravatar

Beste Naamkaper,

Onze welvaart heeft u goeddeels te danken aan de opbrengsten van het Gronings aardgas. Daarover heb ik u niet eerder horen klagen.

Blijf ook in de toekomst trouw op rechts stemmen.

gravatar

Zeer juist! Groningen wordt hét verzamelcentrum van het gas dat alle flatulisten-gas dat Nederlanders en medelanders gezamenlijk produceren. Daartoe zal het Groningse volkslied opnieuw worden berijmd en getoonzet. Als basis voor tekst en melodie koos het kabinet voor het voormalige strijdlied van de VARA “Morgenrood” als eerbetoon aan de uitgestorven socialisten in Beerta en Rodeschool. “Komt flatulisten, sluit de rijen”. Hiertoe besloot het Politburo van de VVD bestaande uit hardcore VVD’ers als Rutte, Zijlstra, Blok en Keyzer gezamenlijk het voortouw genomen, als repressaille voor het wegvallen van de Groningse aardgasbaten. De NAM (Shell en Esso) beraden zich nu op een staatsgreep vanuit Ankara..

gravatar

Straks mogen de Nederlanders, die blijkbaar permanent geen enkel esthetisch gehalte meer overhebben voor hun eigen land naast de opbrengsten uit toerisme (en voor iemand met gemiddelde smaak is de enige aanleiding daartoe hetgeen eeuwen geleden bestond, de Nederlander zelf met een minimale smaak gaat voor vakantie naar het buitenland; hij heeft dit land principieel weggeven aan wansmaak, vernietiging van het landschap en zelfs het strand door commercialisering) nadat ze in het buitenland doorkrijgen wie die toeristen hiervandaan wel zijn die dan nergens meer naartoe kunnen, hun eigen afval consumeren dat ze standaard uitstoten zowel van boven als van onderen.

gravatar

Wellicht valt het alleen mij op, maar de Maitreya vertoont een structurele afkeer van ‘de Nederlander’ en alles wat daar omheen hangt. Is dit een vorm van inherente zelfhaat, van de traditionele-weg-met-ons-attitude of koerst deze Verlosser af op zelfstandigheid van het gebied bezuiden de Brouwersdam?

gravatar

De hang naar zelfdefinitie lijkt per definitie een steeds kleiner worden. Le fin.
Een nationale sport. Compensatie voor het verlies van identiteit.

gravatar

Outsider,

dat klopt.

Maitreya/ John/ Mieke/ Loek/ Van de Plas heeft een afkeer van (bijna) elke bevolkingsklasse. Hij lijkt van mening te zijn dat elke vorm van parlementaire democratie (als een rechtstreeks gevolg van de minne karaktertrekken van 99% van de stemgerechtigden) gedoemd is tot de onherroepelijke ondergang van de mensheid te leiden, i.i.g. in het Westen.
Bij voorkeur met een regelmatige verwijzing naar de fascisten in Duitsland in de jaren dertig.