Shutterstock / fizkes

Shutterstock / fizkes

Mieke krijgt veel energie van tegen iedereen vertellen dat ze introvert is

Als er iéts is waar de 26-jarige Mieke ter Oegelen veel energie van krijgt, is het wel van tegen iedereen in haar omgeving vertellen dat ze “extreem introvert” is. “Ik ben nogal introvert”, zegt ze dan bijvoorbeeld tegen iemand die haar vraagt hoe laat het is, om vervolgens een lange uitleg te geven over hoe het is om introvert te zijn. Ook bij de bushalte, in de sportschool of een kwartier voor sluitingstijd in de Etos kan ze het vaak niet nalaten om te benadrukken hoe enorm introvert ze is.

Op feestjes vertelt Mieke ook graag over het wel en wee van iemand die introvert is. “Ik vind één op één met iemand praten, fijner dan een gesprek in groepsverband. Dat is meer iets voor extraverte mensen”, zegt ze dan tegen zes feestgangers achter elkaar. “Ik hou ook niet zo van alle smalltalk en niet-introvertheid gerelateerde praatjes die daarbij horen.”

“Na zo’n feestje is m’n sociale batterij wel helemaal leeg”, vertrouwt ze ons toe. “Dat komt trouwens doordat ik introvert ben, had ik dat al gezegd?”

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *