Frederic Legrand / Shutterstock

Poetin: ‘Paars plus ligt niet voor de hand’

‘Brede coalitie niet logisch nadat ik 73% van de stemmen heb gewonnen’

Daags na zijn historische verkiezingsoverwinning van gisteren wil Vladimir Poetin alle mogelijkheden openhouden. De demissionair president vindt het nog te vroeg om partijen uit te sluiten, maar zegt wel dat een coalitie van liberale, linkse en groene partijen niet het meest voor de hand ligt.

Poetin is van plan de komende dagen eerst aan tafel te zitten met de leiders van alle winnende partijen. “Als ik heb verkend wat hun voorkeuren zijn, kan ik dat voorleggen aan de president, en dan kan die beslissen wat wenselijk is voor Rusland.”

Volgens Poetin is het vooral belangrijk dat er gehoor wordt gegeven aan wat de kiezer heeft besloten. “Wat heeft die besloten? 73% Vladimir Poetin? Prima, doen we dat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

No, we will place 58 billion windmills. Not only we will have green energy everywhere, but we can also make entire Russia float and act as a gigantic airship so we can conquer our enemies and help Syria

gravatar

Ja dat zegt hij nou wel, maar het kan gewoon onderhandelingsstrategie zijn he.. Al was het maar om te voorkomen dat de groenen een overhaaste transitie naar de CO2 neutrale industrie afdwingen.

Reageer
gravatar

Heeft hij al een voorspelling voor de Nederlands verkiezingsuitslag?
En misschien ook voor de nieuwe coalitie?

Zou prettig zijn, geeft houvast.

Reageer
gravatar

Een echte man van het volk die Poetin. Zo hartelijk en warm maar toch een echte daadkrachtige sterke leider. Hoe hij elke dag naar het Kremlin komt ook, met ontbloot bovenlijf en rijdend op een kodiakbeer. Daar kan die slappe Rutte op zijn fietsje nog een puntje aan zuigen.

Reageer