nos.nl

ING: ‘Salarisverhoging noodzakelijk omdat spaarrente absurd laag is’

Topman heeft niks aan inkomen met rente van 0,05%

De salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers is noodzakelijk omdat de spaarrente bij de bank zo belachelijk laag is. Dat stelt ING in een verklaring. Volgens de bank had Hamers niets aan zijn vorige inkomen vanwege de rente van 0,05%.

“Dat rendement verdampt meteen in box 3. Uiteindelijk maakte hij er zelfs dik verlies op”, zegt een woordvoerder. “Veel topmannen in het buitenland kunnen hun miljoenen wegzetten tegen een rente van drie of vier procent. Om competitief te blijven moeten we compenseren door zijn salaris te verhogen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zolang mijn letselschade waar ik van moet leven nog in box 3 belast wordt en daardoor mijn lage inkomen alleen maar daalt ….vind ik het schrijnend dat je durft te noemen dat je je miljoenen inkomen te zwaar belast wordt!!

Reageer
gravatar

ING heeft de kosten van rekeninghouders direct verhoogt, zodat zij meebetalen aan een aangenaam leven voor armlastige top-man

Reageer
gravatar

Hoe verzin je het! Wat een ontzettende domme en voor vele landgenoten denigrerende verklaring, stelletje malloten!

Reageer
gravatar

Ik kan maar een ding zeggen: Op naar de volgende economische crisis die er mede door dit soort belied beslist gaat komen en dan als regering wel verstand tonen en de banken NIET redden

Reageer
gravatar

Gelukkig is zijn ‘loonsverhoging’ veilig gesteld in opties op aandelen die over 5 jaar verzilverd kunnen worden. Wat alleen de RvC, RvB, en het Mysterie van Financiën weten, is dat Ralph hierover geen belasting hoeft te betalen. Hij kan namelijk alvast een rentevrije lening afsluiten met als onderpand die loonsverhogingen,hetzij in offshore constructies, in Panama, de Kaaiman Eilanden, Aruba of Liechtenstein. Maar hij zal in ieder geval nimmer een krantenwijk hoeven beginnen, om zijn hypotheek en hofhouding te bekostigen. En: eventuele “lijken in de kast” komen later uitsluitend voor rekening van de belastingbetaler. Toch nog een happy end; voor Ralph

gravatar

Politici die nu schreeuwen gaan straks net als Wim Kok (van de exhibitionistische zelfverrijking weet u nog?) graag over naar het bedrijfsleven om hun zakken te vullen. Hamers doet het omgekeerde: hij wil lijsttrekker worden van de Partij tegen de Burger en oefent nu alvast: Val dood! Hou je bek!

Reageer
gravatar

Beschamend hoe deze topman voor mij met een kleine “t” zijn stelling verdedigd. Makkelijk voor deze welgestelden de grootste groep minderbedeelden klein houden met een grote “T” Ze zwemmen in het geld, misschien verzuipen ze er nog eens in.

Reageer
gravatar

Maakt het wat uit wat wij vinden, hoeveel geld heb je nodig om het aannemelijk te laten lijken voor de doorsnee sufferd in Nederland. je kunt niet in de spiegel kijken zonder je te schamen. Zolang voedselbanken nodig zijn in onze welvaartstaat. Mantelzorg een verplichting wordt.

Reageer
gravatar

Okay en hoe zit het met de rest van de Nederlanders krijgen we wij gewoon weer 5 % op onze spaarrekeningen of ook 50% erbij.
Ontzettend geloofwaardig dit verhaal

Reageer
gravatar

Commercialiseren is digitaliseren.
‘Mobiel bankieren’.
Internet is voor niets anders dan rekeningen betalen. Zo zien de meeste mensen het al.
En op dat vlak rekenen (spreken) ze ook. Ze zeggen niets wat daaraan voorbij gaat. Want dat kunnen ze niet.
Dat is het succes van mensen als Hamer die daarop anticipeert met IT formules. Het volk zelf legitimeert zijn corruptie die hun heersende moraal is. Zo zien we waar zijn aldus bezuinigde geld naartoe gaat, net genoeg om zijn inkomen te kunnen verhogen.

Reageer
gravatar

Niet alleen het zakgeld van Hamers gaat 50 % omhoog maar ook van de overige leden van de Raad van Bestuur, want hun traktement is daaraan gekoppeld. Bovendien wordt het salaris van alle personeelsleden maar liefst 1,7 % hoger.

Om dat alles te bekostigen gaan spaarders 1 procent rente over hun spaargeld betalen. Alle bankkosten voor klanten zijn dit jaar al met minstens vijftig procent verhoogd.

Van de overheid wordt over enkele jaren bij de volgende instorting van ING weer tien miljard ondersteuning verwacht.

Reageer
gravatar

Zelfs voor de ruim drie miljoen € basissalaris waar hij nu van moet zien rond te komen, moet hij zich schamen in gezelschap van grootverdieners als Jeff Bezos. Mark Zuckerberg, Bill Gates en Warren Buffet.die dat lullige bedragje in één stief kwartiertje verdienen. Zo kunnen we dus nooit toegang tot dat monetair gespreks(?!) niveau verwerven.Als troostprijs kregen we een maand voorzitterschap van de Veiligheidsraad toegeworpen.Degene die dat had geregeld is intussen door DJ Trump ontslagen. Baantje voor Mark Rutte of Halbe Zoolstra?

gravatar

Toen zo’n 10 jaar geleden de banken- en kredietcrises uitbraken was ING er ook zo eentje die met staatssteun overeind gehouden moest worden.

De vooruitziende blik van deze club helder verlichte geesten in kwestie voorspelt daarom niet veel goeds.

gravatar

Ik voorzie een vicieuze cirkel: Om de hoge salarissen van de topmannen te betalen moet de spaarrente omlaag, waardoor hun salarissen verder moeten stijgen. Lijkt me een logisch besluit.

Reageer
gravatar

Corrie, dit keer geef ik jou groot gelijk.

Er zijn topvoetballers die per maand meer dan het bedragje ontvangen dat ING-topman Ralph Hamers per jaar tot nu toe kreeg. Dat kan natuurlijk niet direct gelijk worden getrokken. Met elk jaar vijftig procent erbij, is over drie en een half jaar het onrecht ongedaan gemaakt.