Shutterstock.com / byswat

Vind jij de kou wel lekker? Hou dan je bek

Vind jij deze kou stiekem wel lekker? Houd jij wel van dit winterse weer? Vind jij dit eigenlijk veel fijner dan de zomer? Hou dan lekker je bek!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan heb je een dagje sneeuw per jaar en de buren, vooral die man die steeds nieuwe muren aan het bouwen is rond zijn territorium, zijn de stoep en de openbare weg aan het vegen zodra ik langs gewandeld ben. Iemand op de hoek hier als ik terugkom vraagt: “Heb jij je straatje al schoongeveegd John?” Ik zeg: “Hoe bedoel je, mijn geweten is zuiver. 1 dag per jaar sneeuw, het is een godsgeschenk. Over een paar uur is alles weg.” Hard werken. 1 extra opmerking en ze zeggen waarom verhuis je dan niet.

gravatar

Ik sprak net weer iemand die ging verhuizen, uit een huurhuis van Zeeuwland. Hij zei ja en je moet alles leeghalen en kaal weer opleveren. Ze overdrijven. Ja je moet alles kaal plukken, het was ook zo gebeurd bij mijn moeder, waar ik toen logeerde toen ik uit Amsterdam was weggevlucht, die in een tehuis werd gezet. Ik had nog even gedacht dat ik daar wel had kunnen wonen. Maar zelfs onderhuur is illegaal in dit land. Op haar sterfbed even later toen ze daar met een hersenschudding lag omdat ze door een ‘ongelukje uit bed was gevallen’ omdat ze maar gelijk een hoogstaand ziekenhuisbed krijgen waar je moeilijk in en uit kan komen maar dat makkelijk af te ruimen is, zei ze verward: “Ik wil naer uus.” Te laat.
Ik kwam later eens in Zierikzee een vrouw tegen. Haar zoon was naar een afscheidsfeestje van een broer van haar bij Zeeuwland, zij moest buiten wachten. Die mentaliteit op privégebied is ongeveer het beleid bij Zeeuwland. Hij had een gouden horloge gehad als afscheid.
De Deltawerken zitten zo in elkaar. Ook bij de ingenieurs die er werken die dezelfde positie bekleden als de dominee die immers ‘alles weet’. Zelfs de Oosterscheldedam is zo prestigieus dat alle zandplaten, de natuurlijke kustbescherming aan de binnenkant, in het water wegzakken, zo goed hebben ze alles berekend. Net zoals iedere boom, struik of schutting bij een nieuwe bewoner van een huurhuis weggehaald wordt. Voor het gevoel van privacy.
Ook de ‘groenvoorziening’ zit op dat hele eiland, Schouwen-Duiveland, zo in elkaar. De bomen aan de weg zijn nooit groter dan een stek voordat ze weer opgeruimd moeten worden.
Inderdaad net als de Deltawerken zit ook de ‘zorg’ in elkaar, als de plantsoenendienst waar ze de planten water geven als het regent. De mensen die aan een of andere zorg of dienstverlening zijn overgeleverd, zijn als de overgebleven vogels waar niet zo goed over nagedacht is die nergens meer een boom of zandbank meer hebben, dat is het beleid. Mechanisatie.
Ze denken enkel in extremen, totale onafhankelijkheid of afhankelijkheid, alleen wat absoluut exploitabel is op leven en dood. Dat is: fundamentalisme.
Ze begrijpen niet dat niemand geheel onafhankelijk of afhankelijk is, maar zo gemaakt wordt door de wet en de mentaliteit.
Zelfs de spell check is bewust achteruitgezet om een vergissing te bevorderen.
En ook het Google zoekprogramma is achteruitgegaan om u beter te bedienen; het sorteert op actualiteit naar pure chronologie opdat je opmerkingen die je opzij zet die actueel gaan worden dan niet meer kan vinden, en het zo de macht kan houden met de waan van de dag die het moet verkopen. Is u dat al opgevallen?
Zo is de commercie op alle niveaus.
Dit gaat over samen delen. Ze zijn pas geïnteresseerd als je doodgaat. De mythe van vrijheid in het kapitalisme.
Als je in een gesprek niet zo redeneert richting de ‘waarheid’, een bewijs zwart-op wit, ben je een bedrieger. Zo is het volk gedeformeerd.