Shutterstock / perfect strangers

Shutterstock / perfect strangers

Weer in Nederland: druppels zo groot als regendruppels

Enkele dagen geleden veranderde een ogenschijnlijk onschuldige regenbui in een zomerse nachtmerrie. Druppels water zo groot als regendruppels teisterden het land. Hoewel het hele land kampt met dit natuurverschijnsel, worden sommige gebieden harder getroffen dan andere. Volgens lokale media zijn duizenden mensen nat geworden.

Aisha uit Purmerend vertelt hoe het bij haar deze week begon: 'Ik zat gewoon op het terras. Druppels water echt zo groot als regendruppels vielen overal neer. Op auto’s, op fietsen, luifels, tegen ramen aan maar ook op kinderen en andere voorbijgangers. Wij zijn er gelukkig nog goed vanaf gekomen.”

“Het is duidelijk een trend”, zegt weervrouw Helga van Leur. “Het heeft te maken met de ligging van Nederland aan de Noordzee in het noorden van Europa. Daar vallen de laatste tijd veel regendruppels van deze omvang. Hoe groter de buien zijn, hoe meer druppels er ook vallen.”

Meteoroloog Misha van Driel raadt Nederlanders aan om in deze periode te evacueren naar overkappingen, of liever nog naar andere landen, ter bescherming. “Hoelang dit extreme weer zal aanhouden is nog onduidelijk. Als je echt naar buiten moet, raden we aan een soort uitklapbare tent op een stokje te kopen. Verder wil ik iedereen oproepen goed op elkaar te letten.”

De schade is volgens experts te overzien. In enkele gevallen zijn mensen nat aangekomen op hun werk, soms zelfs met natte sokken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is de schuld van Sywert van Lienden. Hij heeft samen met twee vriendjes een “charitatieve” watersnoodfonds opgericht. Daarvoor heeft Sywert drie weken geleden vrijwel alle Chinese uitklapbare tentjes op een uitschuifbaar stokje opgekocht.

gravatar

Heftig hoor. Misschien moeten we weer applaudisseren, net als in de coronatijd, voor al die hardwerkende Nederlanders die ondanks dit extreme weer toch het risico nemen en gewoon naar hun werk gaan.

Reageer