Shutterstock / wanchai waewsra

Shutterstock / wanchai waewsra

Campings onder water: dreigt kamperen een gedoe te worden?

Het slechte weer in Nederland zorgt voor drassige kampeervelden en natte sokken. Veel mensen vragen zich nu af: dreigt kamperen een gedoe te worden? Wij zetten het voor jou op een rijtje.

Het kan moeilijker worden om met je auto naar je parkeerplek te rijden omdat het veld nat is. Dit kan je voorkomen door op de parkeerplaats te parkeren en te lopen met al je spullen, zoals je tent, slaapzakken, matjes, servies en ander kookgerei, teiltje, zaklamp, kleren, stoeltjes, camping kooktoestel, thermo ondergoed, toilettas, kaplaarzen, koelbox, eten etc.

Het in de grond slaan van je haringen, nadat je alle tentstokken in elkaar hebt gestoken en door de lussen van je opengeklapte tent heb gestoken terwijl je probeert te voorkomen dat de stokken weer uit elkaar worden getrokken waardoor ze aan een elastiekje aan elkaar hangen én je de buitentent over de binnentent hebt gegooid, kan makkelijker zijn in de zachte grond. Daar tegenover staat echter wel dat de haringen misschien makkelijker uit de grond worden getrokken bij het eerste beste briesje.

Het kan daarnaast als ‘meer gedoe’ aanvoelen om een paraplu vast te houden terwijl je na elke maaltijd met je teiltje vol vaat naar de WC’s moet lopen om daar met de hand chocopasta van je messen te boenen. Dit kan je voorkomen door in je tent al een regenpak aan te trekken.

Er zijn ook voordelen aan de regen. Slapen op een hard matje dat gedurende de nacht zachtjes leegloopt waardoor je om 5.00 uur ‘s ochtends je bed op moet blazen, wordt draaglijker wanneer de regen gezellig tegen het lekkende tentdoek tikt. Ook kan je, je afspoelen in de regen waardoor je niet met je toilettas naar het douchegebouw hoeft te lopen, je kleding op een nat bankje hoeft te leggen en om de 30 seconden een muntje in de douche moet gooien. En tot slot geeft het je ook de nodige privacy omdat iedereen in zijn tent zit en je je niet in één grote woonkamer bevindt.

Onze tip is: neem een boek mee. Wanneer je dan uren in je tent de regen moet afwachten en je nergens je telefoon hebt kunnen opladen omdat er beperkte toegang is tot elektriciteit, heb je in ieder geval iets te doen!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *